Interiørbilde av stue i Skårerløkka boligprosjekt, Thon Eiendom

Kjøpsprosessen steg for steg

Vi vet at det er en stor investering å kjøpe bolig og at det er mange spørsmål som kan dukke opp. Her får du en liten guide til hvordan kjøpsprosessen hos Thon Eiendom foregår.

Visste DU AT ...

Ved kjøp av leilighet hos Thon Eiendom er det alltid faste priser og du slipper dermed stressende budrunder.

Visninger

I våre visningssentre får du mulighet til å bli bedre kjent med boligprosjektet. Her vil du kunne se plantegninger, etasjeplaner og på enkelte boligprosjekt se en flott modell av prosjektet. Her presenteres de gode kvalitetene på kjøkken, bad og gulv, slik at du kan se hva som er standard leveranse i leilighetene og du kan få vite mer om tilvalgsprosessen. Thon eiendom tilbyr nå også digital visning på flere av prosjektene. Her vil du kunne se en film fra visningssenteret hvor vi tar deg gjennom en visning og avslutter med Q&A. Vi gir deg nå også muligheten til å få bolighjelp fra vårt hyggelige salgsteam, direkte hjem til sofaen. Velg mellom telefonsamtale, videosamtale eller informasjon tilsendt på e-post. Vi tilbyr også individuell privatvisning på vårt visningssenter for deg som ønsker det. Skjema for booking av møte med salgstemaet finner du på prosjektets hjemmeside eller via finn.no annonsen.

Salgsstart

I forkant av salgsstart vil vi holde flere forhåndsvisninger for å sikre at alle interessenter får den informasjonen og den hjelp de trenger før salgsstart og får mulighet til å bli kjent med prosjektet. På dagen for salgsstart må kjøpetilbud leveres innen et gitt klokkeslett. Detaljer rundt dette finnes på den respektive prosjektsiden for de ulike boligprosjektene.

Etter salgsstart så selges leilighetene til faste priser som følger av gjeldene prisliste, og det er «første mann til mølla» prinsippet som gjelder.

Skjema for kjøpetilbud finner du på de ulike boligprosjektsidene. Skjema kan fylles ut og signeres elektronisk etter avtale med megler. Ta kontakt med megler for flere alternativer for levering.

Signering av kontrakt

Kontraktsmøte avholdes på Olav Thon Gruppens hovedkontor i Stenersgt. 2A i Oslo sentrum. Skulle det være ønskelig med en gjennomgang av kontrakten per telefon for å så signere elektronisk er dette også mulig.

Innbetaling

Ved kontraktsinngåelse innbetales 5% av kjøpesummen begrenset oppad til kr. 250.000,-. Resterende kjøpesum og omkostninger innbetales i forbindelse med overtagelse.

Garantier

Selger skal samtidig med innkreving av forskudd stille garanti for dette beløpet. Selger skal videre stille garanti for eventuelle reklamasjoner fra overtagelse og fem år frem i tid, jfr. Bustadsoppføringslova.

Byggestart/løfting av forbehold 

Når forbehold om byggestart er avklart, blir kjøper skriftlig orientert om dette.

Informasjon 

Vi sender løpende ut informasjon om fremdrift og status i prosjektet. På hjemmesiden til boligprosjektene ligger det link til webkamera som dokumenterer fremdriften på byggeplassen. Her kan du sitte hjemme i sofaen og følge med på utviklingen.

«For din trygghet har vi valgt å være med i hele boligreisen fra planlegging av boligprosjektet til du står med nøkkel i hånden» Thon Eiendom

Innflyttingsmøte/byggeplassbesøk

402_Thon_Skaarerloekka_Exterior01_V02.jpg

Illustrasjon fra Skårerløkka i «nye Lørenskog sentrum».Thon Eiendom står bak flere store utviklingsprosjekter og bygger nå nye og moderne boliger i Lørenskog. 

Les mer om boligprosjektet i Lørenskog. 

Alle kjøpere blir invitert til et besøk på byggeplassen noen måneder i forkant av ferdigstillelse. Her blir det anledning til å se sin egen leilighet, samt å ta mål i leiligheten.

Sameiet stiftes

I god til før overtagelse vil forretningsfører kalle inn til konstituerende sameiermøte. 

Ferdigbefaring

Ca. 3 uker før overtagelse inviterer vi til forhåndsbefaring. Hensikten med denne befaringen er å avdekke eventuelle feil og mangler samt kontrollere de tilvalg som er bestilt, slik at eventuelle feil kan rettes innen overtagelse. Befaringen protokollføres.

Overtakelse og innflytting 

Ved overtagelsen blir det ny gjennomgang av leiligheten sammen med en objektiv takstmann. Alle tekniske installasjoner blir forklart, strømmåler blir avlest og overtagelsesprotokoll signeres igjen. Du får også se hvor parkeringsplassen og boden befinner seg. Såfremt fullt oppgjør er bekreftet innbetalt vil nøkler bli overlevert og innflytting kan skje.

Ett-årsbefaring 

Du får tilbud om befaring ca. ett år etter at prosjektet er ferdigstilt. Da går vi igjennom leiligheten samme med deg, og vil i etterkant utbedre eventuelle feil og mangler som er notert.

Reklamasjonstiden 

Du har rett til å reklamere på feil og mangler i fem år fra overtakelsesdatoen. Det er likevel viktig at det reklameres straks, og senest innen tre måneder etter at du oppdaget feilen. Dersom du ikke reklamerer innen fristen kan ditt eventuelle krav bortfalle.

Les mer om Thon Eiendom.

VENSTRE: Illustrasjon fra leilighet i Skårerløkka. // HØYRE: Illustrasjon fra leilighet i Wessel Park.

Finn din drømmebolig

Thon Eiendom har lang erfaring som eiendomsutvikler og tilbyr flere spennende boligprosjekter. For din trygghet har vi valgt å være med i hele boligreisen fra planlegging av store boligprosjekt til du står med nøkkel i hånden. 

Se alle våre boligprosjekter