Kontorlokalene til bedriften Otovo. Lyse lokaler med grønne planter og trendye lamper.
Torggata er en spennende handlegate som de siste årene har utviklet seg mye, med mange kjente butikker og serveringssteder i tillegg til flere nisjekonsepter.

Vokser sammen med Thon Eiendom

Otovo ble for store for Torggata 5. Nå flytter de noen få meter borti gata.

Daglig-Leder-Anders-Thorsheim-Otovo-Kontorlokaler-Thon-Eiendom-1440x1920px.jpg

Andreas Thorsheim, daglig leder i Otovo.

Otovo ble startet i januar 2016 av Andreas Thorsheim, Simen Fure Jørgensen, Lars Syse Christiansen og Andreas Bentzen. I løpet av det første året ble de markedsledende i Norge på salg av solceller til private hjem. I dag har Otovo ansatte i både Norge og Sverige, som jobber med salg, konfigurasjon og utvikling. Målet er at det skal bli lett å få solcelleanlegg på taket.

For to år siden etablerte Otovo seg i Torggata, også omtalt som Oslos tech-gate. Nå er solcelle-bedriften nok en gang på flyttefot.

– Turen går videre fordi vi vokser fortere enn vi hadde antatt. Vi kommer til å bli 80-100 personer totalt i Otovo i år, med litt under halvparten av staben i Oslo. For to år siden var vi tjue, forteller gründer Andreas Thorsheim.

Flytter til naboeiendommen

Hvor går så ferden denne gangen? Jo, det er ikke mange meterne. De nye lokalene er nemlig så nære at de nesten ikke trenger flyttebil. Ny adresse er Torggata 7, fortsatt med Thon Eiendom som utleier. Og grunnen er enkel, forteller Andreas.

–  Alle hos oss elsker Torggata. Da vi flyttet for to år siden, var kravet at det måtte være i nærheten av et T-banestopp som har alle linjene. For de fleste hos oss bor i sentrum eller tar bane.

– I tillegg jobber det flest unge folk hos oss som sosialiserer på kveldstid. Her er det kort vei til en dart på Oche eller en drink på Botaniske!

Solcelle-gründeren ser mange fordeler med å leie hos en større gårdeier med stor portefølje.

– Med Thon Eiendom som utleier unngår vi et stort brudd når vi vokser eller krymper. Krymping er jo også en risiko for startups. Vi bare veksler inn noen kvadratmeter i det som er mer egnet for oss.

Negative klimautslipp

Bærekraft og miljø var svært viktige faktorer for Otovo da de så seg om etter nye lokaler.

– Thon Eiendom må høre på oss her, for de tingene vi ber om nå kommer alle til å forvente om tre år. Vi har negative klimautslipp samlet sett, og det setter en høy standard. Vi vil også ha gode sorteringsrutiner på søppel og sykkelparkering, og vi deler gjerne overskuddsmat med andre leietakere.

I Torggata 7 sitter det mange andre spennende firma. Dette kan bety potensielle synergier for tech-gründerne.

– Vi kjenner de andre selskapene i bygget godt fra før. Vi jobbet med The Oslo Company i 2017 og bodde med Venture Factory fra 2016 til 2018. Dette er «reunion» for oss. Jeg tror det kan bli bra bakgårdsfester i TG7!

Langsiktighet med Olav Thon Gruppen

John Braastad, Eiendomssjef i Thon Eiendom, forteller at Olav Thon Gruppen sammen med leietaker ønsker å finne løsninger som gjør at de kan vokse.

– Det er ikke alltid lett å se inn i fremtiden for disse selskapene, men vi prøver å legge til rette slik at vi ikke hindrer vekst med en låst leiekontrakt.  Olav Thon Gruppen sitter på en rekke eiendommer. Dermed kan vi i noen tilfeller flytte på leietakere som har økt arealbehov i leieperioden. På denne måten skaper vi vekst for selskapet og beholder solide leietakere over tid. 

 

Ønsker du å leie kontor i Torggata –ta kontakt.