Lokalet til Brasserie Paleo: Hyggelig atmosfære med moderne og fargerikt interiør.
BRASSERIE PALEO: Fra Oslos lokale hemmelighet til skandinavisk suksess.

Skandinavisk restaurantsuksess

Brasserie Paleo på Thon Hotel Rosenkrantz Oslo har på kort tid blitt en suksess, og hele 96 prosent av gjestene er Oslo-folk som er innom for et godt måltid i de lekre omgivelsene.

Jeanette olheim, Food and Beverage Manager

Hotel Rosenkrantz huser suksessen Brasserie Paleo, og ligger midt i sentrum av Oslo. Restauranten har store vinduer mot C. J. Hambros Plass og Oslo Tinghus. Inne er det høyt under taket, og gjestene kan se kokkene i sving på kjøkkenet.

Skandinavisk anerkjennelse

Brasserie Paleo åpnet dørene oktober 2014. Knappe to år senere ble de nevnt som eneste hotellrestaurant i White Guide Nordic - Skandinavias største restaurantguide. Paleo ble også anbefalt i Guide Michelin.

– Vi ble kjempeglade og overrasket over Paleos plassering i White Guide Nordic i 2016, og nå igjen i 2017. Vi er selvfølgelig svært glade for at det arbeidet vi gjør hver eneste dag ble anerkjent av en så stor og viktig aktør, sier Jeanette Solheim som jobber som Food and Beverage manager ved Thon Hotel Rosenkrantz i Oslo.

– Forventningene til hotellrestauranter er lave, derfor blir mange veldig positivt overrasket over maten hos oss.

«Vi ble kjempeglade og overrasket over Paleos plassering i White Guide Nordic i 2016, og nå igjen i 2017. Vi er selvfølgelig svært glade for at det arbeidet vi gjør hver eneste dag ble anerkjent av en så stor og viktig aktør.» Jeanette Solheim, Food and Beverage Manager

Ren mat inspirert av naturen

Paleos navn indikerer en type steinalderdiett. Det handler verken om høykarbo eller lavkalori, men om å servere ren og naturlig mat. Brasserie Paleo har valgt å hente inspirasjon fra uberørt natur, da menneskene levde som jegere og fiskere.

På menyen står blant annet rå elg (elg carpaccio), torsk med kål, bacon og løyrom, villfanget kveite med beter, valnøtter og chevre, og helstekt pattegris med løk, kål og sennep.

– Vi jobber hver dag med personlig service i kombinasjon med lokal mat laget i tråd med det paleoittiske kjøkkenet; som er ubehandlet mat basert på sesongens økologiske råvarer. Vi er også forsiktige med både gluten og bruk av sukker i vår mat, noe som mange bevisste gjester setter pris på, sier Solheim.

Mat i tråd med det Paleoittiske kjøkkenet: Ubehandlet mat basert på sesongens økologiske råvarer // Interiørdesign: Paleos bar i gullfarge // Paleos design: Turkis, gull og speil er mye brukt i Paleos interiør

Innredning av Paleos lokaler

Det er designansvarlig i Olav Thon Gruppen, Sissel Berdal Haga og interiørarkitekt Trond Ramsøskar, som står bak Paleos design. De ansatte i restauranten har dekorert i vinduene med blant annet vinkasser, glass, karafler og tallerkener.

Det er Thon Eiendom i Olav Thon Gruppen som står for utleie av lokalene.

«Det er mye skapervilje hos de ansatte i Thon Eiendom, og alle ønsker virkelig at samarbeidet med Thon Hotels skal fungere godt. Det er inspirerende å se at de arbeider for å utvikle vårt konsept videre, og at de ønsker å hjelpe oss til å bli enda bedre.» Jeanette Solheim, Food and Beverage Manager

Tro mot Paleo-konseptet

Kjøkkensjef Andreas Andersson og tidligere Food and Beverage manager Ola Larsson ble hentet inn av Thon Hotels for å utvikle Paleo-konseptet. – Vi har selvfølgelig utviklet oss fra vi startet, men vi har hele tiden vært tydelige på hva vi står for. Kunnskap rundt mat og råvarer er det viktigste når du skal drive restaurant. Vi har vært tro mot konseptet siden starten. Men vi hadde ikke lykkes uten våre fantastiske ansatte. Personalet driver stedet, og glade ansatte gir glade gjester, mener Solheim.

Oslos beste frokost

Høsten 2016 kom nok en seier for Brasserie Paleo. Da vant de førsteplassen i konkurransen om Oslos beste frokost, og de kapret andreplassen i Twinings-konkurransen om å servere Norges beste hotellfrokost. På frokostbuffeten serveres økologisk og kortreist mat. Den inneholder alt fra hjemmelaget kjøttpålegg og sprøstekt bacon til nybakte surdeigsrundstykker, vafler og muffins, samt ferskpresset fruktsmoothies og honning fra Slottsparken.

– Våre dyktige frokostkokker konkurrerer om å skjemme bort gjestene. Det er hyggelig å jobbe i et miljø der kreativiteten kommer fra de ansatte, sier Solheim.

– Fordi vi ligger rett utenfor tinghuset, advokatkontorer og forretningslokaler, har vi mange forskjellige lunsj- og middagsgjester. For hotellgjestene er det naturlig å prøve restauranten også utenom hotellfrokosten, siden den byr på et litt annerledes konsept. Men de fleste av gjestene våre på kveldstid er folk som bor i Oslo.

Middag Brasserie Paleo

Brasserie Paleo

ROSENKRANTZ' GATE 1, 0159 OSLO

FROKOST, LUNSJ, À LA CARTE OG SELSKAPSMENY

BRASSERIEPALEO.NO