Enkel og rimelig kvalitetsmat er det hotteste akkurat nå
TIPS TIL RESTAURANTEIERNE: Konsept trumfer beliggenhet

Ser du etter restaurantlokaler?

Har du en drøm om å starte et nytt spisested, eller vil du gjøre det du allerede har enda bedre? Da bør du satse på enkel kvalitetsmat med et spennende konsept!

5 spisesteder i Oslo du bør sjekke ut:

  1. Tommi’s Burger Joint i Skippergata
  2. Taco Republica i Torggata
  3. Tavernaen på Youngstorget
  4. Wünderburger i Torggata
  5. Rice Bowl i Dronningens gate og Youngs gate

– Vi ser at kundene er villige til å flytte på seg for å spise på restaurantene med de mest trendy konseptene. De siste to-tre årene har vi sett en framvekst av mer spesielle og spennende konsepter, som skiller seg ut fra de tradisjonelle spisestedene, sier Braastad.

De mest populære spisestedene leverer kvalitetsmat med et spennende konsept som ikke er for dyrt.

– Før spiste man enten på en fin restaurant eller på Egon eller Peppes Pizza. I dag er det mange flere spisesteder mellom ytterpunktene.

Konsept trumfer beliggenhet

– De beste spisestedene på Youngstorget fyller lokalene sine hver eneste dag. Nøkkelen er å ha et godt produkt som skiller seg ut.

Tommi’s Burger Joint i Skippergata er et eksempel på dette. – De selger 300 hamburgere om dagen, i et bittelite lokale. De har truffet en nerve som gjør at de selv med en beliggenhet i sidegate til Karl Johans gate omsetter ekstremt mye, forteller eiendomssjefen som har jobbet med utleie av restauranter og kafeer i 10 år.

En annen voksende trend i spisestedbransjen er å mikse bespisning med andre aktiviteter. – Boulebar, et spisested som kombinerer matservering og boule-spill, har for eksempel blitt en stor suksess i Sverige. Får man til slike spennende konsepter, trenger man ikke nødvendigvis ligge i hovedgatene i sentrum for å lykkes.

«Trenden akkurat nå er mer uformelle, enklere spiserier med fokus på god kvalitet. Vi har fått en fin matkultur med større gjestepågang. Det gir rom for diversitet og flere nisjesteder» Stjernekokk Even Ramsvik

Tommi’s Burger Joint i Skippergata selger 300 hamburgere hver dag // Oslo bugner også av flere gode barer og kafeer

Lyst på noe godt å drikke?

Her er 5 barer og kafeer i Oslo du bør sjekke ut:

1. Angst bar i Strøget

2. Kulturhuset på Youngstorget

3. Den gamle Skobutikken i Strøget

4. Espresso House i Pilestredet


5. Uhørt i Strøget

Flere og flere tenker nytt når det kommer til leie av lokale til spisested

Braastad har troen på at flere bydeler i Oslo etter hvert vil tiltrekke seg unge, trendy mennesker som er åpne for nye og spennende spiserier, barer og kafeer.

– Hadde du spurt meg for to år siden om det var mulig å etablere et spisekonsept på Grønland, ville jeg svart at det er vanskelig. Nå er dette et område i stor endring, og vi har allerede begynt å jobbe med gode, trendy spisekonsepter i dette området, sier han.

I dag henter forbrukerne tips og inspirasjon fra nettsteder og sosiale medier når de skal finne ut av hvor de skal spise. Ved at de aktivt oppsøker stedene som blir anbefalt i disse kanalene, trenger ikke restaurantene, barene og kafeene lenger å ligge midt i smørøyet for å tiltrekke seg nye kunder.

 

«Å ha et originalt konsept, som tilbyr enkel og bra mat er alfa omega» John Braastad, Eiendomssjef, Thon Eiendom
Fasadebilde fra Thon Eiendom sine lokaler

Fordeler med Thon Eiendom:

  1. Egne driftsteam
  2. Kort vei til underleverandører
  3. Et sentrumsnært utvalg

Ser du etter serveringslokaler i sentrum?