Skeikampen Høyfjellsenter | Hytter til salgs | Thon Eiendom

Aktiviteter – eventyr ute hele året

Skeikampen er en helårsdestinasjon for deg som er glad i aktivitet ute i vakker natur. Her finner du milevis med preparerte langrennsløyper, alpinbakker for alle nivåer, 18-hulls golfbane, sykkelstier, fiskevann og turstier i storslått natur. Og det beste av alt? Det venter på deg rett utenfor døren.

 

VINTERPARADIS

Skeikampenområdet ligger ca. 800 meter over havet, og er kjent for å være meget snøsikkert.

Langrenn

Langrenn er best på Skeikampen!
Skeikampen har lang tradisjon som langrennsdestinasjon. Det 200 km lange løypenettet ligger på skillet mellom høyfjellet og skogen og gir derfor stor grad av variasjon. I tillegg er det knyttet sammen med Peer Gynt Skiregion og Kvitfjell, slik at man totalt kommer opp mot 600 km med oppkjørte løyper.

Alpint

Kjenn solen varme i ansiktet, og nypreparert snø under skiene!
Skeikampen Alpinsenter er et moderne og familievennlig alpinsenter. Det har 11 heiser og 21 nedfarter på totalt 21 kilometer. Alpinsenteret er en del av Lillehammer Ski Resorts, og ski-passet kan derfor også brukes i Hafjell, Kvitfjell, Gålå og Sjusjøen.

Barnas skiparadis! 
I trygge og kontrollerte omgivelser kan familiens minste lære gleden ved skikjøring mens mor og far passer på. Barneområdet er et 3000 kvadratmeter stort område – et trygt og godt sted å starte for nybegynnere. Her finner du 2 rullebånd (med tak over) som gjør at barna enkelt kommer opp bakken igjen. Nedfartene er tilrettelagte med lite helling og god plass. 

 

AKTIVITETER ÅRET RUNDT

Områdene rundt Skeikampen er mye brukt – både vinter og sommer.

Vandreturer

Det flotte turterrenget passer for alle.
Fjellene rundt Skeikampen har vært et populært turområde i mange generasjoner. Omgivelsene veksler mellom snaufjell og høyfjellsterreng. Naturen opp mot toppen av Bjørga eller toppen av Skeikampen er spektakulær. Herfra kan man se til Jotunheimen og til Mjøsa. Stolheisen kan benyttes som alternativ transport oppover mot toppen.

Sykling

Skeikampen byr på flott sykkelterreng! 
Her finnes sykkeltraseer for alle, enten du er profesjonell syklist, ønsker utfordrende kjøring og spenning, eller skal på en rolig sykkeltur med familien. Når stolheisen er åpen kan syklene henges på kroker i heisen opp til Skeikampen 1.124 m.o.h. Har du ikke egen sykkel, er det sykkelutleie på Skeikampen.

Fiske

Prøv fiskelykken på Skeikampen. 
Her finnes variert og godt fjellfiske hele året. Her er både barnevennlige vann hvor alle kan få fisk, og vann med fisk av mer spektakulær karakter. Gjedder over 10 kg og ørret og røye over to kilo er fint mulig. Høydepunktene for entusiastene er nok høst-isfiske på Nisjuvatn som kan by på flott stor røye eller sommerfiske etter grov gjedde i Rausjøen.

Padling

Å padle er en flott måte å utforske naturen på.
Tar du med deg kano eller kajakk kan du få fine padleturer på de idylliske vannene i området. Kano kan også leies på Thon Austlid Fjellstue. 

Golf

Skei Golfklubb byr på en flott 18-hullsbane.
Beliggenheten på 900 moh. gjør den til Norges høyest beliggende golfbane. Som prikken over i´en kan du spille golf i et vakkert seterlandskap.

Bli enda bedre kjent med Skeikampen på Skeikampen.no