Bildet viser en balkong med et lite brunt balkong bord og fire stoler med grå puter. Det står en laptop på bordet og viser hvordan man også kan bruke balkongen som hjemmekontor. Grønne planter vises i forgrunnen.

Få mest mulig ut av balkongen i sommer

Den gode, tilbakelente sommerfølelsen er viktig. Det er den vi vil ha når vi sitter på uteplassen vår – med en bok i hånden, med musikk på øret eller i samtale med gode venner.

Visste du at...

... i alle våre boligprosjekter har leilighetene enten balkong eller terrasse, noen til og med begge deler.

Ønsket om en urban livsstil med gangavstand til det meste fører til at mange gjør bevisste valg om å bli boende i sentrumsnære områder. Viljen til å leve bærekraftig og forbruke mindre trekker i samme retning, forsterket av trender som compact living. Det betyr at arealet i boligen må utnyttes godt. Som regel betyr det også begrenset plass på balkongen.

Med én dose praktisk sans, én dose fantasi og én dose inspirasjon kan du få stor sommerglede ut av selv en liten uteplass. Inspirasjonen får du her – resten ordner du selv.

Tips nr. 1: Smarte oppbevaringsløsninger

Velg en komfortabel sittegruppe og sørg for at møblene under setet har skjult oppbevaringsplass til puter og annet som du trenger på balkongen. Da slipper du å bære ting ut og inn av boligen hver gang du har bruk for dem. Bordet bør være fleksibelt slik at du kan slå det ut når du har mange gjester og redusere størrelsen når dere er få.

Tips nr. 2: Møbler du kan klappe sammen

I tillegg til sittegruppen er det smart å ha et par kafestoler og eventuelt også et lite kafebord. Disse møblene kan klappes sammen når de ikke er i bruk, og hvis du henger dem på en krok på balkongrekkverket, tar de minimalt med plass samtidig som balkongen forblir ryddig. Har du slike møbler i beredskap, er det enkelt å improvisere de gangene du trenger et avlastningsbord eller en ekstra sitteplass.

Sammenleggbare møbler og grønne planter gjør at du sparer både plass og fresher opp balkongen.
1 / 4
La en lyslenke skape stemning og gjøre balkongen enda koseligere.
2 / 4
I alle våre boligprosjekter har leilighetene enten balkong eller terrasse, noen til og med begge deler.
3 / 4
La deg inspirere av denne trivelige balkongen i boligprosjektet Skårerløkka på Lørenskog.
4 / 4

Tips nr. 3: Heng opp plantene

Store blomsterkrukker stjeler gulvareal og kompliserer møbleringen av balkongen. Men hvem sier at blomstene må stå på gulvet? Et godt alternativ er å henge dem på veggen eller i ampler fra taket dersom det lar seg gjøre. Det er fullt mulig å få en grønn og frodig uteplass uten å ofre knappe kvadratmeter.

Tips nr. 4: Lys som setter stemningen

Det er få ting som virker mer stemningsskapende enn lyseffekter. Både lyslenker og batteri- eller solcelledrevne lamper bør være på plass, spesielt i lune, varme sensommeruker. Noen stilige lyspendler er dessuten et flott blikkfang som får akkurat din uteplass til å skille seg ut. Lyslenker finnes i ulike prisklasser. Vil du ha mulighet for å variere stemningen på balkongen, kan du investere i et par sett slik at du kan velge en atmosfære som passer til anledningen.

Drømmen om sentrumsnære leiligheter med balkong er langt ifra uoppnåelig. I alle våre boligprosjekter har leilighetene enten balkong eller terrasse, noen til og med begge deler.

Les mer om alle våre boligprosjekter i Vestby, Moss, Strømmen og Lørenskog.

 

Finn din drømmebolig

Thon Eiendom har lang erfaring som eiendomsutvikler og tilbyr flere spennende boligprosjekter. Sjekk ut prosjektene som er i salg. Kanskje du finner din neste drømmebolig?

Se boliger til salgs

Vil du vite mer om våre boligprosjekter?