Bildet viser to damer som står i døren til sitt kontorlokale.
VELKOMMEN INN: EVA WIKEN I LID & WIKEN (T.H.) OG KJERSTIN OFSTAD DRAGER I DYSON.DRAGER ÅPNER DØRENE TIL SITT NYE, FRESHE KONTOR PÅ GRØNLAND.

Flere fordeler ved å fortsette med samme utleieaktør

Å holde seg til én utleieaktør har klare fordeler, ifølge gründerduoen dyson.drager og Lid & Wiken.

Fordelene ved å holde seg til samme utleieaktør, ifølge gründerne:

  • Tillitsforhold: Kjenner utleieaktør dere godt får du kanskje enda større mulighet til å påvirke utformingen av kontoret. Da får dere i tillegg større eierskap til lokalet.
  • Enklere flytteprosess: Det er null stress å skifte fra et kontor til et annet. Man slipper risikoen med å betale dobbel leie.
  • Fleksibel leiekontrakt: Noen ganger er det vanskelig for nyoppstartede eller mindre bedrifter å vite hvor mange kvadratmeter man trenger på sikt. Leier man hos Thon Eiendom, som har stor portefølje, er det enklere å bytte til større lokaler når behovet melder seg.

– Vi har vært forlovet i flere år nå, forteller partnerne i dyson.drager AS og Lid & Wiken AS. Selskapene skal snart bli ett selskap etter flere år som samarbeidspartnere. Fasen har vært en lang test. Hvordan er det å jobbe tett sammen om prosjekter og kunder? Og ikke minst, hvordan er det å dele kontor?

Gründerne har jobbet under samme tak i snart tre år, og i 2018 ble de leietakere hos Thon Eiendom.

– Vi ble tipset om et rimeligere kontorlokale ved Youngstorget i et bygg som skulle rives. Vi fikk napp, flyttet inn og pusset opp selv. Og vipps, så hadde vi kontorer med super beliggenhet. Det å endelig komme oss inn i systemet til en større utleieaktør var dessuten noe vi opplevde som trygt.

Her kan du lese om forrige gang gründerne flyttet.

Da Thon Eiendom fikk grønt lys fra Oslo kommune til å rive bygningen i Youngs gate, måtte gründerne igjen pakke sakene sine og se etter nye kontorer.

– Det er ikke bare å flytte. Vi har ansatte vi ønsker å ta hensyn til, og vi har, etter å ha vært innom flere kontorer, en del krav. Thon Eiendom var veldig behjelpelige med å finne noe nytt på tross av at budsjettene ikke var skyhøye, forteller Eva Wiken, partner i Lid & Wiken.

Thon Eiendom har over 60 års erfaring med kontorutleie. Og leier ut til alt fra små bedrifter til store aktører, med mange millioner i budsjett.

– Vi finner alltid en løsning. Porteføljen vår er en av Norges største, ifølge eiendomssjef John Braastad som har leid ut kontorer to ganger til dyson.drager og Lid & Wiken.

Løsningen for gründerne ble et ledig gateplanlokale i et borettslag på Grønland.

Overgangen fra det ene kontoret til det andre

– Da vi takket ja til lokalet i Margit Hansens gate, fikk vi være med å bestemme layouten på kontoret. Vi fikk muligheten til å få inn flere toalett, pluss en dusj. Vi valgte farger, gulv og kjøkken. Thon Eiendom var raske til å få det nye kontoret på plass. Så fort kontoret var innflytningsklart bestilte vi flyttebil. Selve flyttingen ble gjort på en dag, forteller Wiken.

Gründergjengen forteller at det var naturlig å fortsette med Thon Eiendom som utleieaktør.

– De er veldig opptatt av å ta vare på leietakerne sine og hjelpe dem videre. Jeg føler de kjenner et slags ansvar for at leietakerne skal finne noe de liker og trives med. Vi informerte dem om behovene våre, og de gjorde en svært grundig jobb med å finne det perfekte kontoret, sier Kjerstin Drager, som er partner i dyson.drager.

På kontorjakt? Send dine spørsmål her.

Representativt kontor

Når det mimres om reisen til et «ordentlig» kontor, konkluderes det med at det er godt å være i den situasjonen at de nå stolt tar imot besøkende kunder.

– Når du har kunder av en viss størrelse og inviterer dem til et mer eller mindre shabby kontor, gjør det noe med selvtilliten til både medarbeidere og medeiere. Vi begynte å kjenne på hvor mye støy et lite kontor fører med seg. Mange mennesker på et lite kontor gir dessuten dårlig luft. Det var på tide å oppgradere standarden. Et kontor sier også noe om hvor profesjonelt et firma er, mener Drager.

– Ja, det at kontorlokalet i Youngs gate skulle rives, var egentlig utelukkende positivt for oss. Vi hadde allerede vokst oss ut av dette kontoret og trengte mer plass. Etter flere års drift føles det utrolig godt å kunne sitte i et lokale med god arbeidsro og godt inneklima. Lokalene i Margit Hansens gate som vi nå er i er lyse og luftige. Noe som gjør at det er ekstra hyggelig å være her, legger Wiken til.

Velg gjerne et kontor som ikke er pusset opp fra før! På den måten kan du få drømmekontoret. Ikke vær redd for oppussing. Thon Eiendom er kjappe og enkle å forholde seg til. Kjerstin Drager

Ser du etter lokaler med muligheter?