Stilfulle kontorlokaler i Pløens gate 1 med vinskap, grå lenestoler og moderne kjøkken i bakgrunnen.
Lun og hyggelig stemning, og innebygget vinskap. Foto: Kris Myhre

Vi skiller oss ut med lokaler som dette

Konsulentselskapet Alv ville skape et sted som føltes som et hjem for de ansatte. Derfor ble de nye kontorlokalene innredet som en luksuriøs leilighet.

X1270314 2.jpg

«Ingenting hadde så mye sjel som denne eiendommen.»
Gründer og daglig leder, Marcus Sahlin Pettersen

Thon Eiendom eier bygården fra 1878 i Pløens gate 1 i Oslo sentrum som Alv nå har flyttet inn i. Her har 500 kvadratmeter blitt ombygget og innredet til et drømmekontor. Her er det fiskebensparkett, kunst på veggene, vinskap, kjøkkenøy, lounge, spisestue og shuffleboard.

Alvs gründer og daglig leder, Marcus Sahlin Pettersen, forteller om konseptet:

– Tidligere leide vi et kontorlokale med to andre selskaper i naboeiendommen Youngstorget 3. Vi likte området, men ønsket vårt eget. De fleste av våre ansatte sitter ute hos våre kunder, men de trenger likevel et sted å sosialisere med kollegaene sine i Alv. Derfor ville vi skape et sted hvor vi kunne bygge kultur og fellesskap. Vi ville ha et sted hvor de ansatte ønsket å komme, også etter arbeidstid. Dette er ikke vanlige kontorer. Vi ønsket at det skulle se ut som en leilighet. 

Konsulentselskapet jobber med digitale løsninger og systemutvikling. De trenger derfor å få tak i de beste IT-talentene som finnes.

– Vi skiller oss ut i mengden med lokaler som dette. Vårt mål er å rekruttere de beste folkene, og ikke minst: å beholde de. Vi tar ofte med potensielle jobbsøkere hit i intervjurunder, men også kunder, forteller Marcus.

Ingenting hadde like mye sjel

Da Alv var på utkikk etter nye lokaler vurderte de flere utleiere.

– Vi valgte Thon Eiendom etter at vi hadde sendt ut forespørsler til flere eiendomsbesittere. Thon Eiendom svarte raskt og dette lokalet var faktisk det første vi var på visning på. Vi kikket på en del annet, men ingenting hadde like mye sjel som denne eiendommen. Vi forelsket oss fort i Pløens gate 1. Det er en liten bygård med en intim atmosfære.

Konsulentselskapet Alv startet opp i 2019 og har allerede vokst til over 25 ansatte. Målet deres er å ha rundt 100 ansatte de neste årene.

– Her har vi 500 kvadratmeter fordelt over to etasjer. Vi har god plass til å vokse her. Vi har én etasje med arbeidsplasser og møterom, og etasjen under bruker vi til sosialisering – her har vi spisebord, kjøkkenbord og stuer.

Time-out-muligheter med bordtennis og shuffleboard.
Foto: Kris Myhre
1 / 5
Løsning for både møter og sosiale treff.
Foto: Kris Myhre
2 / 5
Kjøkken med øy for mingling.
Foto: Kris Myhre
3 / 5
Sittegruppe for sosialt samvær eller uformelt møte.
Foto: Kris Myhre
4 / 5
Møterom med glassvegg for notater.
Foto: Kris Myhre
5 / 5

Skreddersøm og spesialdesign

Det var interiørarkitektene Krohnark som fikk i oppdrag å forvandle kontorlokalene. Daglig leder og interiørarkitekt MA, Heidi Krohn Olsen, forteller:

– Vi ønsket en nordisk look og et hint av klassisk Frogner-leilighet i lokalene da Alv er glad i den nordiske estetikken og fordi gården er fra slutten av 1800-tallet. Vi valgte treverk, eik og lyse gråfarger. I dette prosjektet er det mye skreddersøm og mye spesialdesign.

Vi ville ha et sted hvor de ansatte ønsket å være, også etter arbeidstid. Gründer og daglig leder, Marcus Sahlin Pettersen.

Vellykket totaltilpasning

– Vi så kun etter oppussingsobjekter for å kunne skape kontoret vi ønsket oss. Vi har hatt en lang, ryddig og veldig tydelig dialog med Thon Eiendom. Vi har hele tiden visst hvor vi har hatt hverandre, og har fått klarhet i hvordan vi kunne utforme disse lokalene som vi ville. Thon Eiendom har valgt fantastiske utbyggere, NP Bygg. Vi er kjempefornøyde. Det har vært et litt komplisert prosjekt, men utbyggeren har vært ekstremt dyktig og levert det vi ønsker.

Eiendomssjef hos Thon Eiendom, Randi Gåsvær, er også fornøyd med resultatet:

– Vi har mange eiendommer og en stor variasjon av kunder og behov. En viktig del av utleiejobben er å finne lokaler som passer til den enkelte leietaker. I dette prosjektet ble det absolutt full klaff. Pløens gate 1 stod formelig og ventet på akkurat Alv, og det de har klart å skape i Pløens gate skiller seg virkelig ut fra hva man vanligvis forbinder med kontorlokaler. Lokalene er flotte med meget gode kvaliteter og innehar en lun og hjemmekoselig atmosfære - så her får man bare lyst til å tilbringe mer tid.

– Ser du etter lokaler som kan tilpasses? Les mer om våre ledige lokaler i Tullins gate 4 C.

Området gir en positiv «vibe»

Pløens gate ligger i en sidegate til Youngstorget med restauranter, barer og butikker rett utenfor døra.

– Det er svært viktig for oss å ligge på et sentralt sted og å ha umiddelbar nærhet til Jernbanetorget. Atmosfæren på Youngstorget er spesiell. Det er en positiv vibe her. Det er ekstra liv på torget om sommeren og man føler nesten at man er på ferie.

Det Sahlin Pettersen er mest stolt av i Alvs nye lokalene er han ikke i tvil om:

– At vi har fått dette til å se ut som en leilighet med løsning og interiør som gjenspeiler dette og ikke et typisk kontor. Det er innebygget ventilasjon, god belysning og bl.a. spesialbygde dobbeltdører som er over 2,70 meter høye. Det er veldig mye å være stolt av i disse lokalene. Vi gleder oss til å kunne holde innflytningsfest her!

Trenger du hjelp til å finne riktig lokale?