Artikkelbilde som viser rålokalet i Karl Johans gate 2 - murvegger, grønne planter og kontorpulter.
Landskap med åpen himling og teglsteinsvegger. Foto: Kristoffer Myhre

Fra rålokale til drømmelokale

Da digitalbyrået Increo bestemte seg for å flytte inn i Karl Johans gate 2, hadde de et klart bilde av hvordan rålokalet skulle forvandles til drømmekontoret. Sammen med Thon Eiendom og Monn Interior Arcitechts, har de virkeliggjort drømmen.

Med en økning fra seks til 15 medarbeidere på Oslo-kontoret, hadde byrået behov for et eget og større lokale. Hittil hadde de delt kontorer med et annet selskap. Nå ønsket de seg et kontor som skapte trivsel og som de kunne vokse ytterligere i. Det fikk de i Karl Johans gate 2.

– Vi hadde allerede klare ambisjoner og et moodboard, men det var fint å se på plantegningene og mulighetene for romplasseringer med Thon Eiendom, samt å finne den perfekte fargepaletten med interiørarkitekten, forteller prosjektleder Mette Karine Skjelbred i Increo.

– Siden vi allerede samarbeider med Monn Interior Architects på flere prosjekter, kunne vi vise fram våre forslag, for å sette i gang idémyldringen, legger eiendomssjef Jøran Nenseth i Thon Eiendom til. 

En helhetlig leietakerløsning

Interiørarkitekt Merete Claudi-Tønnessen i Monn Interior Architects mener samarbeidet gir Thon Eiendoms leietakere en god pakkeløsning. 

– Når man sammen utarbeider et klart konsept, blir det lettere for leietakeren å se for seg hvordan lokalene vil se ut når de er innflytningsklare. 

Det er Skjelbred enig i.

– De store linjene har vi lagt med Thon Eiendom og entreprenør, mens Claudi-Tønnessen har hjulpet oss med farger og interiørløsninger. Møblene og innredningen har vi stått for selv. At Thon Eiendom og Monn Interior Architects allerede samarbeider, og dermed har jobbet med lignende prosjekter og budsjetter, var betryggende. 

Glassvegger gir transparente arealer og gode lysforhold.
1 / 6
Åpent landskap med synlige teglsteinsvegger gir en rustikk finish.
2 / 6
Møterom mot stille bakgård.
3 / 6
Dype vinduskarmer innbyr til et avbrekk med god utsikt mot Jernbanetorget.
4 / 6
Store vinduer gir gode lysforhold i hele kontorlandskapet.
5 / 6
Teglsteinsvegger i god kombinasjon med duse farger og planter.
6 / 6

God planløsning og et industrielt preg

– Jeg er kanskje inhabil, men jeg er veldig stolt av hvordan lokalet har blitt, sier Skjelbred fornøyd og legger til:

– Det har virkelig blitt et sted man har lyst til å jobbe fra. Det kjenner vi veldig på nå når vi ikke kan sitte her, på grunn av korona. 

I tillegg til en plassering som er så sentral som du får det, er Skjelbred godt fornøyd med både planløsningen og interiøret. 

– I det nye lokalet har vi nok arbeidsplasser til både å ha gjester og å kunne vokse. I tillegg har vi fått to møterom, ett workshop-rom og et stort spiserom.

Karl-Johans-gate-2- Mette Karine Skjelbred Increo-kontorlokale-Thon-Eiendom.jpg

Prosjektleder Mette Karine Skjelbred i Increo.

Fargepaletten er mørk, med lyse innslag. Veggene har en lekker mørk grønn farge og taket er sort. 

– Ved å bevare de originale teglsteinsveggene og bruke naturmaterialer på skrivebordsplater og detaljvegger, myker vi opp uttrykket. Sammen bestemte vi oss for å droppe himling i taket, slik at lokalet får et industrielt preg, avslutter Skjelbred.

Vil du ha lokaler som dette?

Sjekk ut våre tilgjengelige utleieprosjekter

3 fordeler ved å ha kontor i Karl Johans gate, ifølge Skjelbred

  1. Du finner ikke en mer sentral plassering. Her sitter vi midt i hjertet av Oslo og trafikknutepunktet Jernbanetorget og Oslo S kun få skritt unna.

  2. Vi har en åpen plass utenfor bygget, som sørger for at det blir lyst og fint og at vi ikke ser rett inn i et annet bygg.

  3. Her er man tett på alt Oslo kan by på, med hovedstadens handlegate nummer 1 rett utenfor døren og kort vei til spisesteder og uteliv for øvrig.