Foto av Loftsetasjen og kontoret til The Global Ensemble Drama i Tullins gate 4C

Gjorde gull av gråstein

– slik skapte The Global Ensemble Drama drømmekontoret med Thon Eiendom

I Tullins gate 4C lå det en loftsetasje ingen ville ha. Så tok Janne Hjeltnes, daglig leder og produsent i The Global Ensemble Drama, turen til Thon-bygget og ble solgt av dens skjulte skatter. Nå har produksjonsselskapet pusset opp etasjen med ett mål for øye: Å skape et kontor der kreativiteten får spillerom. 

Er du kjent i Pilestredet i Oslo? Da er sjansen stor for at du lagt merke til Tullins gate 4C – en skjult perle i hjertet av byen. Industribygget fra tidlig 1900-tallet er nemlig vernet og stikker seg ut fra mengden blant de mer moderne forretningsbyggene i området.

Daglig leder og produser i The Global Ensemble Drama_Janne Hjeltnes.jpg

Daglig leder og produser i The Global Ensemble Drama, Janne Hjeltnes

Det ærverdige bygget har i en årrekke vært eid av Norges største eiendomsselskap Thon Eiendom. Men hva skjuler seg egentlig bak dens fire vegger? Loftsetasjen i bygget sto lenge tomt som et rålokale, og det var få potensielle leietakere som så en fremtid i Tullins gate 4C. Så tok daglig leder i Globale Ensemble, Janne Hjeltnes, turen. Da var det ingen vei tilbake for produksjonsselskapet.

– Det tok ikke lang tid før jeg forsto at det var her The Global Ensemble Drama skulle flytte inn. Til tross for at etasjen var tom og støvete på visning, var det de gamle detaljene av rød teglsteinvegger og trebjelker i taket som talte til meg. De var vanskelig å få øye på bak det tett støvdekket, men jeg tør å påstå at jeg har en nokså god forestillingsevne, ler Janne.

Fikk voksesmerter
Våren 2021 startet Janne The Global Ensemble Drama med sin venn og anerkjente regissør, Per-Olav Sørensen, mannen bak «Kampen om tungtvannet», «Hjem til jul» og «Halvbroren», for å nevne noen. Med mange spennende prosjekter fra start, blant annet Netflix-hiten «Royalteen», skulle det ikke gå mer enn ett år før det nordiske ensemblet vokste ut av eget kontor. Da var jakten på et nytt og spennende lokale i gang.

– Vi er en startup som raskt begynte å kjenne på voksesmerter. I en periode måtte vi sitte spredt på ulike kontorer. Det var ikke ideelt. Som kreative aktører er vi avhengige av våre kollegaer og omgivelser. For oss er kontoret en identitetsmarkør. Det var derfor en drøm å ikke bare kunne samle oss under et og samme tak, men i et kontor som i Tullins gate 4C, der historie og sjel ligger i veggene, sier Janne.

Randi Gåsvær, senior eiendomssjef i Thon Eiendom, er utleieansvarlig for produksjonsselskapet, og var raskt ute med å finne nye, passende lokaler. Etter noen visningsrunder forsto Randi at gjengen fra The Global Ensemble Drama var på utkikk etter noe mer enn det ordinære kontoret.

– Jobben som utleier er så mye mer enn å leie ut. Det skal klaffe med leietakernes ønsker og behov, samtidig som vi ivaretar bygget og finner økonomiske og bærekraftige løsninger. Det var derfor veldig gøy da Janne så potensialet i fjerde etasje i Tullins gate 4C. Endelig kunne vi børste støv av og gi nytt liv til loftsetasjen, akkurat slik den fortjener, sier Randi. 

1 / 5
2 / 5
3 / 5
4 / 5
5 / 5

Mer enn en hvit boks

Tullins gate 4C er på ingen måte et ordinært kontorbygg. Teglsteinsvegger, trebjelker og skråtak er noen av kvalitetene ved lokalet. Da Janne og The Global Ensemble Drama gjøv løs på rehabiliteringen, var det viktig å ta vare på lokalets ånd.

artikkelbilde-randi-gåsvær-thon-eiendom-800x600.jpg

Randi Gåsvær, Eiendomssjef i Thon Eiendom

– Jeg liker når ting har en historie, og jeg er alltid på jakt etter den riktige stemningen når jeg går inn i et hus. Sånn var det med Tullins gate 4C også. Hos oss er vi avhengige av å komme inn i en flyt når vi skriver manus, eller samle oss i store møterom for idémyldring. Med dette lokalet fikk vi i pose og sekk, både det gamle med sjel, men også rom for å skape noe nytt, sier Janne. 

Da loftsetasjen sto klar i august, var Randi mektig imponert over hvordan Thon Eiendom sin prosjektavdelingen i  samarbeid med The Global Ensemble Drama hadde forvandlet etasjen. 

– Det var veldig spennende å følge Janne og selskapet gjennom prosessen, hun hadde et stort engasjement og lidenskap for rehabiliteringen. Resultatet ble over all forventning. Kontoret er rett og slett rålekkert! sier Randi. 

Flere vil ha kontorer med det lille ekstra

Ikke overraskende er det ofte slik at den kreative bransjen leter etter kontorlokaler med det lille ekstra, eller som franskmennene sier det så vakkert: «Je ne sais quoi» – en kvalitet vanskelig å beskrive med ord. Det kan Randi skrive under på: 

– Det er liten tvil om at kreative mennesker søker kreative omgivelser. Det ser vi med flere av våre leietakere rundt omkring i byen.

Likevel begynner flere bransjer, spesielt de med den yngre generasjonen i spissen, å snuse på noe mer. Det tror Randi det er flere grunner til: 

– Vi ser en tendens til at flere arbeidsgivere ønsker at de ansatte skal komme tilbake til kontoret etter pandemien. Da legger de gjerne opp til noe hyggelig, som vafler på onsdager eller afterwork i fellesområdene. Vi ser også at den yngre garde oftere velger åpne kontorlandskap fremfor cellekontor, gjerne med sosiale møteplasser og jobbpulter side om side. Det blir spennende å følge utviklingen videre.

Førjulsstemning i Tullins gate 4C 

I dag teller The Global Ensemble Drama syv faste ansatte med base i Tullins gate 4C. Men selv om gjengen har slått seg til ro i nye lokaler, er det ikke tid for å hvile på laurbærene helt enda. Nå er nemlig det nordiske ensemblet aktuell med en ny stjernespekket Netflix-serie: «Julestorm». Den har premiere 16. desember. 

– Vi er et internasjonalt produksjonsselskap med en stor fortellerglede. Vi ønsker å ha en global appell, samtidig som vi kan dele historier fra vårt lille land, Norge. Netflix-seere fra over hele verden fikk en bit av Norge i «Royalteen» og det samme vil de få i «Julestorm», der et knippe mennesker er strandet på Oslo Lufthavn i jula. Det er bare å glede seg! avslutter Janne. 

Ønsker du å vite mer om våre kontorlokaler?