Charlottenberg Charlottenbergs Shoppingcenter

Charlottenbergs Shoppingcenter ligger i Eda kommune, rett ved grensen til mellom Norge og Sverige ved riksvei 61 i Värmland. Charlottenbergs Shoppingcenter har åpent 363 dager i året og er ett av de største grensehandelssentrene.

Om senteret

Charlottenbergs Shoppingcenter er et stort kjøpesenter der hovedmålgruppen er nordmenn. Siden åpningen i 2006 har senteret utvidet arealet med 37 000 kvm, og er i dag et senter på 65 000 kvm og med 3 700 parkeringsplasser. Besøk senterets nettside på charlottenbergsshopping.se.

I området rundt senteret eier Olav Thon Gruppen flere eiendommer som driver med handel, og du finner her blant annet Autoexperten og Eda Järn.

Marked/kundegrunnlag

Det totale markedet og kundegrunnlaget på 1,5 millioner innbyggere strekker seg mellom Oslo, Lillehammer og Karlstad som ytterpunkter. 1,2 millioner er bosatt på norsk side og 300 000 på svensk side av riksgrensen. Charlottenbergs Shoppingcenter får stadig flere kunder fra Oslo-området tross for at Nordby ligger nærmere.

Primærmarkedet er Hedmark, hele Romerike inn mot Oslo samt Arvika, Sunne og Torsby.

Omsetning

Charlottenbergs Shoppingcenter hadde i 2022 en omsetning på 2 659 millioner SEK.

Butikkmiks

Nordens største dagligvarebutikk og andre store kjeder drar en hel del kunder til Charlottenbergs Shoppingcenter, i tillegg til at senteret er det eneste med Systembolaget.

Butikkmiksen er tilpasset grensehandel med høy fokus på typiske produktkategorier for grensehandel. Nordmenn sparer mye penger på shopping, søtsaker, drikkevarer, apotek, alkohol, kjøtt og tobakk.

På Charlottenbergs Shoppingcenter er det også en stor representasjon av butikker innen mote, sko, sport, hjem og husholdninger, samt en restaurant og kafé.

Noen av de største butikkene:

Sportringen / Jula / Systembolaget / MaxiMat / H&M / Sportshopen / Gottebiten / Hypermat / McDonald's / ÖoB / Godisfabriken / XXL Outlet / Kappahl

Ønsker du lokaler her? 
Send oss en forespørsel med informasjon om ditt konsept, og vi hjelper deg med å finne riktig lokale.

2696 mill SEK
Omsetning (2023)
3 973 864
Besøkende (2023)
63
Antall Leietakere
64 500m²
Butikkareal

Praktisk informasjon

 • Gratis parkeringsplasser 3 700
 • Parkering ved hovedbygget 2 500
 • Parkering ved Charlottenbergs Shoppingcenter Nord 1 200
 • El-bil ladere Ja
 • Gratis wifi Ja
 • Minibank Ja
 • Ammerom Ja
 • Toalett Ja

På senteret er det totalt 3 700 gratis parkeringsplasser. Senteret har også handikapp-parkering, familieparkering, bussparkering og husbilparkering. 

Charlottenbergs Shoppingcenter Syd

I hoveddelen av senteret ligger blant annet Systembolaget, MaxiMat, H&M, Godisfabriken, Gottebiten, Apoteket, XXL Outlet, Eurosko og Kicks i tillegg til butikker innen klær, sko, elektronikk, interiør og helsekost.

Charlottenbergs Shoppingcenter Nord

Her ligger Hypermat – Nordens største matvarebutikk som er på 10 000 kvadratmeter, i tillegg til Jula, ÖoB, Sportshopen, Bodypower, Tobaksbutiken og The Corner Café & Buffé.

Nærmiljøet

Charlottenbergs Shoppingcenter ligger på RV61 like ved grensen til Norge. Det er rundt 3 000 mennesker som bor i Charlottenberg. Senteret har sentral beliggenhet og det er kun 15 minutter til togstasjonen.

 • 0,9 km
 • 1,1 km
 • 81,7 km
 • 43,9 km
 • 41,2 km
 • 76,7 km

Grensehandel

Nordmenn handler mye i Sverige og den norske grensehandelen fortsetter å sette rekorder. De svenske sentrene ved grensen som eies av Olav Thon Gruppen har positiv økning i omsetning og besøkstall. 

En av grunnene til at nordmenn besøker Sverige er handel og shoppingmulighetene som finnes i Sverige. I 2017 var det 13,7 millioner reiser fra Norge til Sverige, og rundt 70 prosent av disse var til handling i Sverige målet med reisen. Når nordmenn er på handletur til grensesentrene er shopping, søtsaker, drikkevarer, apotek, alkohol, kjøtt og tobakk til lave priser målet med handleturen. 

Ønsker du å leie lokale?

Meld interesse

Fyll ut skjemaet under, så hjelper vi deg med å finne riktig lokale til ditt konsept. Felter merket * må fylles ut.

Konsept:
Lagerbehov:

Informasjonen du sender inn vil kun bli brukt for å besvare din henvendelse og vil ikke bli brukt til generell markedsføring. Les mer om vår behandling av personopplysninger i Olav Thon Gruppens personvernserklæring.

Charlottenbergs Shoppingcenter skal tydelig markere seg som beste grensehandelssenter for kunder fra Øvre Romerike, Oppland, Hedmark og Oslo, med et attraktivt utvalg av gode tilbud, og ekstra gode handleopplevelser.