Bildet viser et spisestuebord i gammel stil. Mellombrunt bord med 6 stoler rundt. Stolene er i mørkt tre med oransje setetrekk. På veggen bak spisestuen skimtes et bilde malt i oransje, hvitt og brunt.
GENERASJONSMØBLER: De gamle møblene har fulgt eierens familie i flere generasjoner. De ble trukket om i oransje, som er den gjennomgående fargen i leiligheten. Når fortid og nåtid møtes på denne måten, gir det en tilleggsdimensjon til det moderne interiøret.

Kaste eller ta vare på?

Bytte av bolig betyr en kjærkommen anledning til å rydde og kvitte seg med overflødige ting.

Enkelte går så grundig til verks at de starter med nesten blanke ark på den nye adressen. Vår anbefaling er at du tenker deg godt om når du sorterer.

Forutsetningen for en personlig stil er at du tar vare på din egen historie.

Gjenstander som betyr noe for deg, gir uttrykk for din identitet og fortjener å bli med fra livsfase til livsfase. Møbler og gjenstander med en historie er dessuten ofte mer spennende enn nyeste nytt.  Hvis ingenting i interiøret forteller hvem du er og hvor du kommer fra, blir det fort sjelløst og kjedelig.

To enkle råd

For det første: Ta vare på det som gir deg gode følelser. Det kan være en ting du har arvet eller kjøpt på en vellykket ferietur. Det kan være et møbel som minner deg om barndommen eller om et stadium i livet som du ser tilbake på med glede.

For det andre: Velg med omhu og husk blandingsforholdet.  Er halvparten gammelt og halvparten nytt, vil interiøret virke rotete. Det kan se ut som om du ikke har klart å bestemme deg for stil. Kunsten er å løfte frem enkeltgjenstander.  Da oppnår du effektfulle kontrasteffekter.

Her får du noen eksempler til inspirasjon:

VENSTRE: Trappeoppgangen i denne boligen passet godt til en liten utstilling av kjære minner fra beboernes ulike livsfaser. // MIDTEN: En gammel, arvet kommode betyr mye for eieren av denne leiligheten. Møbelet ble derfor integrert i den plassbygde bokhyllen og fikk hederplassen i rommet – fint opplyst og fremhevet av innfelte spotlys. // HØYRE: Mange loft og kjellere skjuler klenodier, for eksempel dette gamle speilet som gjør seg så godt mot det moderne tapetet. Skal vi tippe på at mange ville ha kastet det?