FRA KEBABSJAPPE TIL KLESBUTIKK: Gründere startet butikk i Thon Eiendoms utleielokaler
FRA KEBABSJAPPE TIL KLESBUTIKK: Fikk drømmen oppfylt da Thon Eiendom ble en del av laget sommeren 2015, og lokalet i Torggata ble totalforandret.

Gründerparet ville leie av Thon Eiendom

Møt gründer-kjæresteparet som sa opp jobbene sine for å starte klesbutikken Qomo i Torggata.

Qomo

Livsstilsbutikk etablert av Kaja Sæther og Chris Fredriksen

Tilbyd i hovedsak klær til han og henne, men holder også tritt med de nyeste trendene innen interiør, bøker, kaffe, accessories, duftlys og velværeprodukter.

Kaja Sæther (30) og Chris Fredriksen (28) sto ved et veiskille sommeren 2015. Hva skulle de gjøre videre i livet? Begge kunne skilte med flere års erfaring fra klesbransjen, mer enn nok til å drive egen business.

Det tok ikke lang tid før de bestemte seg for å satse på egen butikk, Qomo. Begge er oppført som eiere av selskapet. Kaja forteller stolt om konseptet. Livsstilbutikken som inneholder så mye fint at de fleste som er innom garantert vil finne noe de bare må ha. Qomo er nemlig ikke «bare en klesbutikk».

– Vi har hovedsakelig klær, til både damer og herrer, men vi ønsker å by på noe mer. Hos oss finner du også de nyeste trendene innen interiør, og vi har krydret sortimentet med alt fra bøker, kaffe, accessoirer, duftlys til velværeprodukter.

– Vi elsker konseptet vårt, og det har hjulpet oss masse at Thon Eiendom også har hatt tro på oss. Paret drømmer om å åpne flere steder i Oslo.

Det har skjedd drastiske endringer i Torggata de siste årene; nå bugner det av trendy butikker, fantastiske spisesteder og koselige kaféer.
Det har skjedd drastiske endringer i Torggata de siste årene; nå bugner det av trendy butikker, fantastiske spisesteder og koselige kaféer.

Kjapt på plass i Torggata

– Da vi så lokalet første gangen var det fremdeles en kebabsjappe, og det var vanskelig å visualisere frem drømmebutikken.

Kaja trekker på smilebåndet når hun mimrer tilbake til da de spiste nattmat fra Marmaris pizza & grill på vei hjem fra byen.

Kjæresteparet forteller at de var på befaring i flere forskjellige lokaler før de bestemte seg for å ta over «kebabsjappa».

– Det var fremdeles litt stille da vi valgte å etablere oss her. Det var en sjanse å ta for oss, men vi så jo potensialet. Vi merker allerede at gaten fylles opp med flere og flere shoppinglade mennesker!

«Takket være Thon Eiendoms raske håndtering og imøtekommenhet klarte vi sammen å finne gode løsninger. I en oppstartsfase opplevde vi dem som ekstremt behjelpelige. Uten Thon Eiendom og deres velvillighet hadde det ikke vært mulig å skape drømmebutikken.» Kaja Sæther

Gründertips

  1. Bruk god tid på research. Finn ut om prosjektet er mulig å realisere før man hopper i det. Lokale, location, leverandører og lignende.
  2. Man må være flink til å ta beslutninger. Du bør være delaktig i alle prosessene for å opprettholde kontrollen. 
  3. Finn gode ansatte/aksjonærer med kunnskap og fasiliteter man selv ikke har.
  4. Aksepter at ikke alt går etter planen. Viktig å være løsningsorientert. 
  5. Hold deg til budsjettet!

Barn og butikk

Chris er innom med Lila på 11 måneder. Gründerne ble nemlig foreldre samtidig som de åpnet butikken i fjor. Chris hadde styringen i startfasen mens Kaja var i perm. Nå har rollene byttet plass: Chris koser seg i pappaperm og Kaja styrer sjappa.

– Ikke få barn samtidig som du åpner butikk, advarer duoen med en latter. Det var med andre ord ganske slitsomt å sjonglere butikketablering og barseltid.

– Plutselig ble det veldig mye ansvar! Men vi har heldigvis lært masse og blitt ganske hardhudet, slår de fast.

Det at Thon Eiendom var interessert i å ta store deler av oppussingen gjorde det enklere for oss å velge dem som utleier, legger Chris til.

– Vi har utelukkende gode erfaringer.

Øverst: Qomos interiør // Nede venstre: Store fasadevinduer mot Torggata // Nede høyre: Flere kjente merkevarer i butikken

Derfor valgte gründerparet å leie av Thon Eiendom

  1. Thon Eiendom hjalp til med oppussing
  2. For nyetablerte er det til stor hjelp å ha en stødig aktør i ryggen
  3. God service, fleksibilitet og forståelse til originale butikkonsepter

Bonus-bakgård

– Det unike med dette lokalet er at vi fikk en bakgård med på kjøpet. Vi så raskt at den kunne styrke konseptet vårt og benyttes til morsomme og spennende eventer. Nå er det en skjult perle som setter prikken over i-en på vår fine konseptbutikk i Torggata.

Qomo åpnet 20. august 2015. Da var sesongen for bruk av bakgården så og si over. I år er den pusset opp og allerede godt brukt, både som offisiell scene for Musikkfest og By-Larm, kundekvelder og andre private arrangementer.

 

 

.