Peik Elias og Rasmus Gaare i et tomt lokal
Peik Elias og Rasmus Gaare har sin første felles utstilling den 21. september. Kunstnerne skal bygge et stillas i midten og henge maleriene på stillaset, slik at takhøyden kommer enda bedre fram.

Skjult perle på Grønland

Når billedkunstnerne Peik Elias og Rasmus Gaare skal ha sin første store utstilling sammen, er det i en av Grønlands mest spennende – og ukjente – lokaler.

Torsdag 21. september stiller de ut mellom 20 og 30 malerier – i et spektakulært lokale på Grønland i Oslo, med Thon Eiendom som utleier.

– Dette er vår første utstilling sammen, sier Peik Elias, som ble ferdig med sin master i Fine Art fra Kunstakademiet i fjor. Rasmus Gaare har en bachelor i metall- og smykkekunst fra Khio.

Les mer om våre eiendommer her

Mennesket i sentrum av kunsten

Elias og Gaare jobber med samme tematikk: nemlig mennesker og mennesket i sentrum av en verden i omveltning. Det er derfor naturlig å stille ut maleriene sine sammen. 

– Vi er venner og har delt atelier, men dette blir vår første felles utstilling. Vi gleder oss veldig til å vise frem det vi har jobbet så lenge med. 

Lokalet er en gammel trelasthall som Thon Eiendom har brukt til litt forskjellig i flere år. Shobeir Razavinik, eiendomssjef i Thon Eiendom utdyper.

– Det har blant annet vært vår gjenbruksavdeling, der vi tar vare på eiendeler som kan gjenbrukes, rett og slett for å spare miljøet. Og så har det vært ulike planer for lokalet, alt fra leiligheter til næring. Men nå ser vi på muligheten for å gjøre noe større. Det er et så vakkert lokale med så stort potensial, med en veldig kul bakgård, og vi vil åpne opp og gjøre det til et attraktivt tilbud for hele området.

Shobeir Razavinik er eiendomssjef i Thon Eiendom
Shobeir Razavinik er eiendomssjef i Thon Eiendom. Han har primært ansvar for eiendommene på Grønland i Oslo, hvor han selv har bodd i over 10 år. Foto: Alex Asensi

Thon satser på Grønland

Det var Peik Elias som tok kontakt med Shobeir, men da i forbindelse med et annet lokale.

– Jeg visste at disse lokalene ble ledige rundt disse dager, og derfor ga jeg ham muligheten. Både for å hjelpe dem, men også for å vise folk i området at dette lokalet faktisk eksisterer. Det er nemlig en skjult perle som jeg vil at flere skal få oppleve. Jeg ble selv helt forelsket da jeg satte foten min her for første gang, sier Razavinik.

Grønland er et satsningsområde for Thon Eiendom.

– Vi vil at dette lokalet og denne bakgården skal bli et stort og fint tilbud til hele bydelen. Dette er stort lokale med masse muligheter, så her må man la kreativiteten få fri flyt.
Vi har ambisjoner om å åpne opp, få mennesker inn, lage en levende plass og bruke stedet. Vi kan lage en liten food court ved å kjøre food trucks rett inn, lage en intim kjempefin bar, alt er mulig!

Grønland er en god match

For Elias og Gaare er lokalet og området en helt perfekt bakgrunn for kunsten deres.

– Dette er et veldig omskiftende strøk, og det passer inn i vårt kunstnerskap. Det handler om mennesket i sentrum av en verden i hurtig forandring, gentrifisering, men også at strukturer renoveres og rives ned og bygges på nytt. Og så er det et veldig pulserende strøk, jeg vil si at Grønland er det mest diversifiserte området i hele Oslo, sier Elias.

– Og ser man til venstre, så ser man Barcode, og så ser man til høyre, så ser man de fargerike bygningene og det pulserende livet. Det handler om kontrastene. Og det er noe
vi jobber med, skyter Gaare inn.

Bilde av Elias og Gaare utenfor lokalet
Elias og Gaare jobber dag og natt med å få alt på plass til utstillingen den 21/9. Foto: Alex Asensi.

Lokalene komplimenterer kunsten

Peik Elias ble ifølge seg selv «ekstremt gira» da han fikk se lokalene for første gang.

– Man får mye gratis når man stiller ut i et lokale som er så imponerende i seg selv. I disse lokalene kunne man ha gjort hva som helst, og det hadde uansett sett bra ut.

– Dere er ikke redd for at lokalet tar oppmerksomheten bort fra kunsten deres?

– Det tror vi går bra. Maleriene våre er fargerike, så det blir nok en fin kontrast til de hvite veggene. Lokalene kommer til å se enda bedre ut med våre malerier, og maleriene våre kommer til å se enda bedre ut med lokalet i bakgrunnen. En vinn-vinn-situasjon.

Bilde av fasaden av lokalet

Ønsker du å vite mer om våre lokaler på Grønland?

Handlegater Leie lokale på gateplan i Oslo

Du kan leie butikklokale eller serveringslokale i en handlegate sentralt i Oslo og bli en del av et levende bymiljø.

Les mer om våre handlegater