bilde av en rekke med pc skjermer

Kvadrat vant innovasjonspris for satsing på e-sport

Utnyttet ledige arealer: – Ungdom får en arena der de kan føle mestring og tilhørighet.

Bilde-Kvadrat-Vinner.jpg

Teamet fra Kvadrat tok i mot prisen for årets innovative ide. – Vi er stolte av å kunne gi ungdom en arena der de kan føle mestring og tilhørighet.

Foto: Bendik Fjerdingstad - Los & Co Drammen

Einherjar + Kvadrat = sant

– Vi hadde et ledig areal på senteret. I og med at vi er en av regionens største møteplasser så ville vi gjøre noe med sosial bærekraft i disse lokalene, forteller senterleder Renate Hjørnevik.

Derfor fikk e-sportsklubben Einherjar flytte inn. På kjøpesenterkonferansen 2023 ble de hedret for arbeidet med pris for Årets innovative idé.

– Einherjar hadde noen verdier som klaffet veldig med våre ønsker. De snakket om å ta ungdommene ut fra isolasjon på rommene sine og ut i et sosialt fellesskap, forteller en engasjert senterleder.

– Kan ikke måles i kroner og øre

Einherjar ble startet som en breddeidrettsklubb av Hilde Gunn Ørland, som Kvadrat nå har ansatt i en full stilling på senteret.

– Jeg var den tradisjonelle moren som hater gaming. Men så begynte jeg å lese meg opp på forskning og så at egenskapene ungdommene lærer seg når de spiller er noe de kan ta med seg inn i arbeidslivet, forteller Ørland.

– Vi har gitt dem et regionkontor sånn at Hilde Gunn kan bygge dette videre også utenfor Kvadrat sine vegger. De har nå ti avdelinger og jobber med å etablere tre til, sier senterleder Hjørnevik.

Hun får ofte spørsmål om dette gir noe penger i kassen til kjøpesenteret.

– Verdien av prosjektet kan ikke måles i kroner og øre. Men det skaper trafikk med fornøyde ungdommer og foreldre som vi kanskje ikke hadde hatt ellers. Også styrker det omdømmet vårt på samfunnsansvar.

Olav Thon Gruppen: – Kjempespennende

Visste du at ....

Kvadrat ligger i Sandnes og er Norges 7. største kjøpesenter, målt i omsetning. 

Kjøpesenterdirektør i Olav Thon Gruppen, Thomas Rønning, setter stor pris på Kvadrats nytenkning.

– Jeg synes prosjektet er veldig innovativt og kjempespennende. Dette plukker opp mange barn og unge som sitter mye hjemme og som kanskje er litt ensomme, sier han.

Rønning mener dette også er helt i tråd med konsernets ambisjoner for kjøpesenter.

– Vi er innovative i Olav Thon Gruppen. Også er vi desentralisert, sånn at sentrene får lov til å ta gode, lokale valg.

Markedsleder i Stavanger-regionen

Kvadrat ligger i Sandnes og er Norges 7. største kjøpesenter, målt i omsetning. Med 162 butikker hadde de en omsetning på 2,6 milliarder kroner i 2022 og 5,5 millioner besøkende.

 

Størst på kjøpesenter i Norge Ønsker du å leie lokaler?

Som leietaker på et av våre kjøpesentre vil du bli en del av et veletablert miljø. – Vi hjelper deg med å finne det lokalet som passer best til ditt konsept.

Les mer om våre kjøpesentre