Ofte er vegger av teglstein gjemt bak paneler. Vi har flere eldre bygårder og finner mange «skjulte skatter» når lokaler strippes for oppgradering. Foto: Thon Eiendom
Ofte er vegger av teglstein gjemt bak paneler. Vi har flere eldre bygårder og finner mange «skjulte skatter» når lokaler strippes for oppgradering. Foto: Thon Eiendom

Slik skaper du drømmekontoret med god planlegging og gjenbruk

Skal dere flytte inn i nye lokaler, eller kanskje bare oppgradere kontoret? Her er de beste tipsene for en effektiv og bærekraftig arbeidsplass.

Prosjektsjef,-Roger-Karlsson.jpg

Roger Karlsson er prosjektsjef i byggeavdelingen hos Thon Eiendom. Han hjelper leietakere som trenger rådgivning når de skal flytte inn i nye kontorer eller pusse opp eksisterende kontorer.

Spar tid og penger

Å planlegge nye kontorlokaler kan være en utfordrende prosess for leietaker. Ofte er det mange ulike aktører å forholde seg til underveis, og som næringsdrivende uten byggerfaring blir det fort mye å holde styr på.

– Fordelen med Thon Eiendom er at vi har veldig bred kompetanse. Hos oss kan du få plantegninger, leveringsbeskrivelse og tilbud på én og samme dag – du trenger ikke å koordinere ulike leverandører for alle disse tingene. Her er det mye tid å spare, og i tillegg får du gode innkjøpspriser siden vi er storkunde hos de fleste underleverandører.

Karlsson forteller at bedrifter som leier lokaler gjennom Thon Eiendom får god oppfølging også etter ferdigstilling. – Vi kan også i leieperioden utføre endringer i lokalene etter bestilling fra leietakere. Vi leverer rett og slett et fullservice produkt.

Kartlegg behov

– Noe av det viktigste man gjør, er å kartlegge behovene sine i forkant. Hvor stor elektrisk kapasitet og datakraft trenger bedriften egentlig? Mange overdimensjonerer anleggene sine, noe som fort blir unødvendig dyrt, forteller Karlsson.

Bedrifter gjør dessuten smart i å tenke langsiktig når det gjelder behov for plass: – Hvis dere er fire ansatte i dag, men ser for dere at dere kan bli åtte i nær fremtid, bør dere velge et kontorlokale som tåler denne veksten. Er det fleksible løsninger i arealene som gjør at det kan effektiviseres med flere arbeidsplasser på sikt?

Vi i Thon Eiendom hjelper også bedrifter med å finne nye lokaler ettersom staben vokser. Her har vi en klar fordel fordi vi har en så stor portefølje med næringseiendommer og utvalg av sentrale kontorlokaler. Se våre ledige kontorlokaler her

Bærekraft og økonomi hånd i hånd

Bærekraftighet er i vinden som aldri før – men det er ikke bare av miljøhensyn. Å tenke smart når det gjelder materialer og arealeffektivitet kan nemlig spare bedriften din for store summer. Har dere for eksempel sett dere ut et lokale som har originale teglsteinsvegger eller bjelker? Å bevare noen av disse materialene er ofte mer bærekraftig enn å rive og bygge nytt. I tillegg gir flater med ulik tekstur personlighet til et ellers generisk rom. Dette kan vi ofte se i eldre bygårder som for eksempel i våre lokaler i Karl Johans gate 2 og i Karl Johans gate 5.

Eldre strukturer kombinert med ny innredning gjør at kontorene får et mye mer spennende uttrykk og en hyggelig atmosfære. I vår eiendom i Torggata 35 har vi ledige lokaler som kan tilpasses etter behov.

Prosjektsjef Karlsson anbefaler dessuten å være bevisst på hvilke materialer man bruker på gulv og vegger:

– Gå for materialer som gir lite gjenklang i rommet. Tepper gir for eksempel god lyddemping og et hyggeligere innemiljø, spesielt i åpent landskap. Man bør gå for tekstiler som er slitesterke og lette å rengjøre. Teppefliser er smarte fordi man kan erstatte en flis dersom den blir slitt eller ødelagt. Å bevare det eksisterende elektriske anlegget kan dessuten spare store kostnader.

– Dette er en av de største utgiftene når man innreder eller rehabiliterer. Gjør en vurdering med gårdeier om dere virkelig trenger nytt anlegg før dere river det gamle, råder Karlsson.

Synlige ventilasjonsrør er malt i en farge som harmonerer med øvrig interiør.
1 / 6
Eldre strukturer som teglstensvegger i fin kombinasjon med nye glassvegger. Interiør: Monn Interior Architects
2 / 6
Teglestensvegg kombinert med en moderne kjøkkeninnredning. Interiør: Monn Interior Architects
3 / 6
Nok et eksempel på eldre struktur i eiendommen som er fremhevet og gir kontorene særpreg.
4 / 6
Spar både kostnader og miljø ved å få frem originale materialer – slik som dette tøffe betonggulvet.
Foto: Kristoffer Myhre
5 / 6
Bring frem spennende elementer som teglvegger, bjelker, stålkonstruksjoner og lignende som viser rommets særpreg og «kulhet».
Foto: Kristoffer Myhre
6 / 6

Ser du etter lokaler med muligheter?