Skovly – et nytt byutviklingsprosjekt på Jessheim

Et nytt og spennende prosjekt med boliger, kontorlokaler, butikker og parkeringsanlegg kommer på Jessheim.

Skovly-prosjektet vil gjøre Jessheim til et moderne og urbant område med økt bosetting. Det er lagt vekt på å skape et levende sentrum med gågate og et grønt takareal som kan brukes til kulturelle opplevelser.

Det kommer også kino, nye leiligheter, næringslokaler og parkering. Store investeringer har blitt gjort i arkitektur, fasader, belysning og farger – noe som gjør Skovly til et innovativt byggeprosjekt i hjertet av Ullensaker. 

Skovly-prosjektet har tre byggetrinn:

Skovly Vest

Skovly Vest er området mellom Kjeld Stubs veg og Furusethgata ved Jessheim Storsenter. Skovly Vest består av et parkeringsareal på 35 000 kvadratmeter, kontorlokaler på rundt 1 500 kvadratmeter og seks nye butikker på Jessheim Storsenter. Her kommer blant annet den nye politistasjonen på Jessheim.

På taket bygges det også 115 nye leiligheter, og boligene er fordelt på fire bygg. Det er flotte grøntområder for beboere, gode lysforhold og fin utsikt fra plasseringen på taket av Jessheim. En fargerik gangbro knytter Skovly Vest sammen med Jessheim Storsenter.

Skovly Øst

Skovly Øst er området som ligger mellom Skovly Vest og Rådhusvegen. Mellom Skovly Vest og Skovly Øst bygges en gågate som har fått navnet Skovly Promenade.

På Skovly Øst planlegges det et flerbrukshus med kino og et grøntområde på taket som vil kunne brukes til konserter og kulturopplevelser. Her vil det også komme en gangbro over til Jessheim Storsenter.

Nytt signalbygg

Det siste byggetrinnet som planlegges er et hotell på 16 etasjer. Signalbygget skal stå på tomten hvor den gamle gårdsbygningen til Skovly lå, ved Trondheimsvegen.

– En levende og attraktiv by består av handel og kultur i et kompakt sentrum, og det er visjonen om å utvikle Jessheim sentrum som er drivkraften i det jeg gjør. Det er det som er min drøm, sier Tore Kværner som er pådriver av prosjektet.

Kværner vokste opp på Jessheim og det er hans familiegård, Skovly, som har gitt navnet til prosjektet.

Ønsker du å vite mer om prosjektet?

Nye leiligheter til salgs

Boligprosjekt sentralt på Jessheim med Jessheim Storsenter og Storgata som nærmeste nabo. Unik utsikt over byen og gode lys- og solforhold. Et spennende og annerledes boligprosjekt med fokus på høy kvalitet. 

Alle beboerne vil ha tilgang til flotte og skjermede takparker mellom byggene. Gangstier beplantet med plener og prydbusker vil skape trivsel og være et hyggelig møterom for beboerne.

Nye kontorer

Kontorlokaler sentralt ved Jessheim Storsenter med en unik beliggenhet på taket med flott utsikt over byen. Lokalene fordeler seg på plan 4, 5 og 6, med ca. 500  på hvert plan. Kun 3 minutter å gå til jernbanestasjonen med et bredt tilbud av tog- og bussforbindelser. 

Utvidelse av kjøpesenteret

Skovly-prosjektet har gitt seks nye butikker på Jessheim Storsenter: XXL, G-Max, Power, Bakeriet Nærbakst, Normal og Norrøna. Senteret ligger i sentrum av Jessheim med kort vei til offentlig kommunikasjon. Området er i stadig vekst, og senteret har kommunehus, kulturhus, kino og tog- og busstasjon som nærmeste naboer.

Nærmiljøet

Skovly ligger midt i sentrum av Jessheim med Storgata i umiddelbar nærhet. Storgata byr på et myldrende byliv med flere restauranter og hyggelige uteserveringer. Kun et par minutters gange fra Skovly finnes jernbanestasjonen med et omfattende tilbud av tog- og bussforbindelser. Tog til Oslo tar ca. 40 minutter, og Oslo Lufthavn Gardermoen kan nås på få minutter.

 • 1 m
 • 0,2 km
 • 0,4 km
 • 13,7 km

Fakta om Skovly-prosjektet

 • Utbyggeren av Skovly er Harald Kværner Eiendom AS, et selskap som eies av Tore Kværner og Olav Thon Eiendomsselskap ASA
 • Arkitektfirmaene Hille Melbye Arkitekter og Plus Arkitektur har tegnet Skovly-prosjektet
 • Utbyggingen er på totalt 62 000 kvadratmeter
 • Skovly boligprosjekt r på 115 nye leiligheter fordelt på 4 bygg
 • Kontorareal på 200-1500 kvadratmeter
 • Over 165 butikker og spisesteder sentralt på Jessheim
 • Nye konsepter på Jessheim Storsenter: XXL, G-Max, Power, Bakeriet Nærbakst, Normal og Norrøna
 • 800 nye parkeringsplasser
 • Kino
 • Hotell på 16 etasjer

Illustrasjonsbilde av Skovly boligprosjekt

Psst ...

Visste du at flere av våre prosjekter består av både bolig, kontor og forretningslokaler?