Velkommen til Vestby

Flere og flere finner veien til Vestby, en kommune som ser lyst på fremtiden og som blomstrer i takt med befolkningen. Både kysten, kulturlandskapet og utemarksområdene i Vestby byr på flotte opplevelser.

Vestby kommune ligger i Follo sør i Viken (tidligere Akershus fylke) og består av Vestby sentrum, Son, Hvitsten, Garder og Hølen. Kommunen har nærmere 18 000 innbyggere og kommunens totale areal er på 133 km².

Et trygt miljø for en bra oppvekst med tilrettelagt barnehage- og skoletilbud er fokus i kommunen. 

Kommunen er i tillegg kjent for sine attraktive rekreasjons- og friluftsområder, og har en av Oslofjordens flotteste kystlinjer med flere badestrender og vakker natur.

Det gode liv i Vestby Nærhet til kysten

Naturen er en viktig del av Vestby og et populært utfluktsmål, med sykkel- og turstier langs kysten eller skiløyper i marka.

Det er også godt tilrettelagt for kollektiv transport og nærhet til Oslo. Vestby togstasjon tar deg til Oslo sentrum på 34 minutter med Østfoldbanen.

Byutvikling Derfor er Vestby et attraktivt sted å bo

Med opptil 6000 nye boliger, ny gatestruktur, grønne lunger og en spennende nærings- og forretningsutvikling skal det lille tettstedet Vestby forvandles til en attraktiv, moderne småby.

Og når den nye Follobanen står ferdig i 2022 vil togtiden til Oslo reduseres til 23 minutter.

Vestby kommune Et trygt og godt sted

I Vestby finner du et variert tilbud butikker, restauranter, dyreklinikk, Yogastudio, treningssenter og kjøpesenteret "Vestby Storsenter".

Kommunen har fokus på det å tilby barn og unge et aktivt idrettsmiljø, varierte kulturtilbud og gode oppvekstsvilkår. Blant annet med bilfri skolevei.

BELIGGENHET Alt i nærheten

Wessel Park vil få sentral beliggenhet i det lille området som utgjør Vestby sentrum, rett ved kommunens rådhus og administrasjonssenter.

Like over veien for Wessel Park ligger Vestby stasjon, og i umiddelbar nærhet er det også matbutikk samt et variert utvalg av andre butikker og serviceinstitusjoner, blant annet treningssenter, bibliotek, legekontor og tannlege.

Ønsker du å vite mer?

Naturen er en viktig del av Vestby. Her finner du flere flotte sykkel- og turstier.
1 / 5
Om vinteren byr Vestby på flotte skiløyper i marka.
2 / 5
Det er hyggelige spisesteder og kaffebarer med unik sjarm i sentrum.
3 / 5
Kysten og naturen er en viktig del av Vestby og spesielt populært er det med en båttur om sommeren.
4 / 5
Vestby tilbyr et aktivt idrettsmiljø, varierte kulturtilbud for barn og unge.
5 / 5
Kontakt oss