3D-tegning som viser boligprosjektet Wessel Park i Vestby fra Rådhusgata. Lyse brune murfliser på bygget og grønne trer i gatene utenfor.

Fordelene med å flytte fra hus til leilighet

Er du lei av å bruke utallige timer på plenklipping, maling og annet vedlikehold? Da kan det være på tide å flytte fra hus til leilighet.

Tips når du skal flytte fra hus til leilighet

  • Se etter en leilighet som har god planløsning
  • Er du tidlig ute i byggeprosessen, kan du gjøre egne tilvalg hos Thon Eiendom
  • Sjekk om det er gode sol- og lysforhold i leiligheten før du bestemmer deg
  • Sett opp en liste over hva som er viktig med et nytt hjem, så vet du hva du skal lete etter

Mindre vedlikehold, mer fritid

Det kan være mange minner knyttet til en enebolig. Kanskje har du lagt ned både tid og krefter på hus og hage opp gjennom årene. Kanskje var det her du vokste opp, og har bodd hele livet?

Det finnes imidlertid mange fordeler med å flytte fra hus til leilighet.

Den aller største fordelen med å flytte til leilighet er at den krever lite vedlikehold – både inne og ute. Tiden du før brukte på å vaske huset og klippe plenen kan du nå bruke på hyggelig samvær med familie og venner.

Alt på en flate

Det er lurt å tenke langsiktig når du skal kjøpe ny bolig. Flytter du fra hus til leilighet vil du få alt på en flate, noe mange setter pris på etter hvet som man blir eldre.  

Ny start

Når du flytter fra hus til leilighet kan du starte med blanke ark. Bruk flytteprosessen som en unnskyldning til å rydde og bli kvitt ting du ikke trenger.

Et godt samarbeid mellom interiør- og bygningsarkitektene sikrer gjennomtenkte og fleksible løsninger som gjør at du blir fornøyd både nå og i fremtiden.
Tidløst og moderne kjøkken med integrerte hvitevarer og fulldempende dører og skuffer.
1 / 6
Gulv: Hvitpigmentert 1-stavs eikeparkett i oppholdsrom. Fliser på bad.
2 / 6
Leilighetene i Wessel Park leveres med privat balkong eller terrasse.
3 / 6
4 / 6
Her vil det bli et godt sted å bo for alle generasjoner.
5 / 6
6 / 6

Korte avstander

De fleste leiligheter ligger sentrumsnært, og du har som regel både butikker, kafeer og restauranter rett rundt hjørnet. Det samme gjelder kollektivtransport.

Fordel å velge nybygg

Velger du å kjøpe nybygg trenger du ikke å tenke på oppussing på mange år, da alle overflater er nye og moderne. Du får også mulighet til å gjøre endringer i leiligheten hvis du ønsker det – enten det er snakk om større kjøkken eller farger på veggene.

Lavere kostnader med nybygg

Å kjøpe nybygg fører også med seg lavere kostander enn hva en eldre leilighet ville gjort. Når du kjøper nybygg betaler du kun 2,5 prosent av tomteverdien i dokumentavgift, ikke av hele kjøpesummen slik du gjør når du kjøper en brukt bolig. Du slipper i tillegg nervepirrende budrunder, da nybygg alltid har fastpris.

Er det noe du lurer på om å flytte fra hus til leilighet? Ta gjerne kontakt med oss.

 

Finn din drømmebolig

Thon Eiendom har lang erfaring som eiendomsutvikler og tilbyr flere spennende boligprosjekter. Sjekk ut prosjektene som er i salg. Kanskje du finner din neste drømmebolig?

Se boliger til salgs