3D-tegning som viser boligprosjektet Wessel Park i Vestby fra Rådhusgata. Lyse brune murfliser på bygget og grønne trer i gatene utenfor.

Fordelene med å flytte fra hus til leilighet

Er du en av dem som bruker utallige timer på plenklipping, maling og annet vedlikehold? Da kan det være på tide å flytte fra hus til leilighet.

Tips når du skal flytte fra hus til leilighet

  • Se etter en leilighet som har god planløsning
  • Sjekk om det er gode sol- og lysforhold i leiligheten før du bestemmer deg
  • Sett opp en liste over ting du vil ha i et nytt hjem, slik at du vet hva du skal lete etter
  • Husk at det er lov å spørre om hjelp til flytting
  • Pakk smart, slik at det blir enklere å komme på plass i ny leilighet

Det er som regel knyttet mange minner til en enebolig, da mange har lagt ned både tid og krefter på hus og hage opp gjennom årene. Det finnes imidlertid mange fordeler med å flytte fra hus til leilighet.

Mindre vedlikehold, mer fritid

Den aller største fordelen med å flytte til leilighet er at den krever lite vedlikehold – både inne og ute. Tiden du før brukte på å vaske huset og klippe plenen kan du nå bruke på hyggelig samvær med familie og venner.

Alt på en flate

Det er lurt å tenke langsiktig når du skal kjøpe ny bolig. Flytter du fra hus til leilighet vil du få alt på en flate, noe mange setter pris på som voksen.  

Ny start

Når du flytter fra hus til leilighet kan du starte med blanke ark. Bruk flytteprosessen som en unnskyldning til å rydde og bli kvitt ting du ikke trenger.

Et godt samarbeid mellom interiør- og bygningsarkitektene sikrer gjennomtenkte og fleksible løsninger som gjør at du blir fornøyd både nå og i fremtiden.

Korte avstander

De fleste leiligheter ligger sentrumsnært, og du har som regel både butikker, kafeer og restauranter rett rundt hjørnet. Det samme gjelder kollektivtransport.

Fordel å velge nybygg

Velger du å kjøpe nybygg trenger du ikke å tenke på oppussing på mange år, da alle overflater er nye og moderne. Du får også mulighet til å gjøre endringer i leiligheten hvis du ønsker det – enten det er snakk om større kjøkken eller farger på veggene. 

Tidløst og moderne kjøkken med integrerte hvitevarer og fulldempende dører og skuffer.
1 / 6
Gulv: Hvitpigmentert 1-stavs eikeparkett i oppholdsrom. Fliser på bad.
2 / 6
Leilighetene i Wessel Park leveres med privat balkong eller terrasse.
3 / 6
4 / 6
Her vil det bli et godt sted å bo for alle generasjoner.
5 / 6
6 / 6

Lavere kostnader med nybygg

Å kjøpe nybygg fører også med seg lavere kostander enn hva en eldre leilighet ville gjort. Når du kjøper nybygg betaler du kun 2,5 prosent av tomteverdien i dokumentavgift, ikke av hele kjøpesummen slik du gjør når du kjøper en brukt bolig. Du slipper i tillegg nervepirrende budrunder, da nybygg alltid har fastpris.

Er det noe du lurer på om å flytte fra hus til leilighet – ta gjerne kontakt med oss.

Se alle boligprosjektene våre her.

 

Finn din drømmebolig

Thon Eiendom har lang erfaring som eiendomsutvikler og tilbyr flere spennende boligprosjekter. Sjekk ut prosjektene som er i salg. Kanskje du finner din neste drømmebolig?

Se våre boligprosjekter