Fordeler ved å kjøpe bolig i nybygg

Tenk deg å flytte inn i en helt ny bolig, der du selv har vært med på å velge hvordan du vil ha det hjemme? Du er den første som bor der, og får blant annet glede av det aller nyeste innen byggestandard og tekniske krav.

Nyttige begreper:

 • Bruttoareal – (BTA) Arealet av hele boligen, målt fra ytterveggenes yttersider.
 • Bruksareal – (BRA) Bruttoareal minus arealet til ytterveggene.
 • P-ROM – Stue, bad, kjøkken, soverom og andre rom man primært oppholder seg i. Rom som leder fra et rom til et annet, som trapp og gang, regnes med.

Boligkjøpet er blant de viktigste investeringene du gjør i livet ditt – og da er det lurt å tenke langsiktig. Du trenger ikke å begi deg ut på et ressurskrevende oppussingsprosjekt, men start livet i et helt nytt hjem med blanke ark. 

Vi kan også nevne at du sparer noen kroner ved å betale dokumentavgift på tomteverdien i stedet for på hele kjøpesummen, som første beboer. Du har reklamasjonsrett på 5 år og du er med på hele prosessen der man har valg mellom overflatemateriell og tilvalg av ekstra tilbehør på for eksempel kjøkkenet, dersom du kjøper tidlig i prosessen.

8 GODE GRUNNER TIL Å KJØPE BOLIG I NYBYGG

 1. Mulighet til å tilpasse boligen, slik du ønsker det
 2. Lavt innskudd ved signering av kontrakt
 3. Moderne løsninger og høy standard
 4. Lave strømutgifter
 5. Lave utgifter til oppussing, vedlikehold og reparasjoner
 6. Lovfestet garanti på fem år sikrer utbedring av eventuelle feil og mangler
 7. Fastpris uten nervepirrende budrunder
 8. Lavere dokumentavgift enn ved kjøp av bruktbolig
I utformingen av Skårerløkka har det vært fokus på å skape gode solforhold, utsikt og privat skjerming.
1 / 4
Illustrasjon av stueområdet i en to-roms leilighet med balkong.
2 / 4
3 / 4
Tidløst og moderne kjøkken med integrerte hvitevarer og fulldempende dører og skuffer.
4 / 4

Smart å vite ved kjøp av nybygg

Våre boligprosjekter blir nøye fulgt opp av oss. Vi har tett kontakt med arkitekt og entreprenør for å sikre oss boliger av høy kvalitet – og for å forstå boligen.

Kjøper du nybygg hos oss kan vi i tillegg skilte med solid erfaring, kyndig hjelp gjennom hele prosessen og skikkelig gjennomføring av prosjektet. Det er Thon Eiendom som står for salget av leilighetene våre, både før og etter de står ferdige. Ettersom vi engasjerer oss i hele byggeprosessen, kan vi bidra med førstehånds kunnskap og ekspertise når du kjøper bolig gjennom Thon Eiendom.

Hvert nye boligprosjekt har flere trinn i oppstarten det kan være greit å merke seg, for deg som vurderer å kjøpe nybygg:

 • Prosjektet får sin egen nettside på thoneiendom.no
 • Visningstider for prosjektet settes opp på nettsiden
 • Salget starter og boligene legges ut sammen med bl.a. boligvelger, prospekt og prisliste

Alle boligprosjekter har forhåndsvisninger før salgsstart. Møt opp på disse for å sørge for at du har fått all nødvendig informasjon før salgsstarten.

Vi er med i hele boligreisen fra planlegging av store boligprosjekt til du står med nøkkelen i hånda.

Dette bør du ha klart:

Når du skal kjøpe ny leilighet i et av våre boligprosjekter ringer vi alltid banken for å få en bekreftelse på at finansiering av kjøpet er i orden. Snakk derfor med banken din i god tid i forkant slik at dere kan legge en god plan. Har du en bolig du skal selge i forbindelse med kjøpet så er det lurt å planlegge tidlig. Vi holder dere derfor løpende orientert om fremdriften i prosjektet, og varsler dere ca. 6 måneder før leiligheten står klar.

Kjøper du nybygg må du kun betale 5% av kjøpesummen ved kontraktsinngåelse. Resterende kjøpesum + omkostninger innbetales først ved overtakelse.

Kom på visning eller kontakt oss per e-post eller mobil. Hvert boligprosjekt har et salgsteam som kan fortelle deg alt du ønsker å vite om prosjektet og salgsprosessen.

Visningssenter:

Vi vil alltid holde visninger på eller i nærheten av tomten vi bygger på. I våre visningssentre vil du kunne se nærmere på og få forklart hvordan byggene vil ligge på tomten, hvilke himmelretninger de forskjellige leilighetene vender mot og du vil alltid få utlevert prospekt. Du vil også kunne se illustrasjoner av eksteriør og interiør, samt utenomhusplan. Visningssentrene innreder vi med valgt gulv for boligprosjektet, fargevalg på vegger, baderom og kjøkkeninnredning. I tillegg har de fleste av våre visningssentre store, fysiske modeller av boligprosjektet som gjør det enkelt å orientere seg og som gir et godt inntrykk av hvordan ting blir. Ta deg derfor god tid på visning og spør vårt salgsteam om det er noe du lurer på. 

Thon Eiendom – Vi følger deg hele veien hjem

Vi vet at det er en stor investering å kjøpe bolig. Vi er derfor med i hele boligreisen fra planlegging av store boligprosjekt til du står med nøkkelen i hånda.

Thon Eiendom har lang erfaring som eiendomsutvikler og selger av egne boligprosjekter. Vi samarbeider tett med arkitekt og entreprenør for å oppnå det beste resultatet og sikre trygge byggtekniske valg med kvalitet og god standard.

Håper vi sees på visning!

Les om våre boligprosjekter her.