Isflate i Moss sentrum
Moss sentrum tar seg like godt ut på vinteren som sommeren.

Mange grunner til å dra til Moss – og bli der

Vi gir deg mange gode grunner til hvorfor du bør dra til Moss – og bli der. Thon Eiendom skal bygge et helt nytt boligprosjekt midt i Moss sentrum.

10 attraksjoner å få med seg i Moss

 • Galleri F15
  Et av Norges fremste gallerier for samtidskunst
 • Røed Gård
  300 år gammelt kunstsenter
 • Refsnes Gods
  Hotell med genuin historie
 • Moss by- og industrimuseum
  Ligger i det historiske bymiljøet Møllebyen
 • Nesparken
  Populært fritidsområde ved Mosseelva og Vansjø
 • Konventionsgården
  Stedet hvor Konventionen på Moss ble undertegnet av kong Christian Fredrik og prins Karl Johan i 1814
 • Moss bibliotek
  Finn ro og konsentrasjon i et vakkert bibliotek, bygget i 1914
 • Moss kunstgalleri
  Viser samtidskunst og deler av Moss Kunstforenings egen samling
 • Bytårnet
  Reist i 1920 i anledning byens 200 årsjubileum

Nye boliger i sentrum

Den gamle industribyen har sakte, men sikkert forandret seg og er i dag et fremoverlent samfunn som tilfredsstiller ethvert behov, alt fra et velutbygd barnehage- og skoletilbud til pulserende handel, service og et rikt og variert kulturliv.

Kommune, næringsliv og kultur har i flere år samarbeidet for å styrke bylivet i Moss sentrum, og målet har vært å utvikle et moderne bysentrum med urbane kvaliteter. Et av grepene har vært å transformere områder hvor det tidligere var industri, til hyggelige steder hvor mennesker kan trives og bo.

Etter at kommunen åpnet for en betydelig boligutvikling i Moss sentrum har tusenvis av nye boliger reist seg på gammel industrigrunn. I sentrumskjernen er hele kvartaler regulert med planer om nye boliger, kontorer og forretningsetableringer.

Her finner vi også det nye boligprosjektet til Thon Eiendom, Dronningkvartalet, som vil ligge i tilknytning til kjøpesenteret AMFI Moss.

Dronningkvartalet vil tilføre området et estetisk løft, og bestå av 195 moderne leiligheter. Det blir blant annet felles takterrasser, et grønt og bilfritt parkområde og parkering i egen kjeller.

Les mer om Dronningkvartalet på prosjektsiden.

Dronningskvartalet_Fasade_Balkong bygg_C_Thon_Eiendom.jpgILLUSTRASJON: Dronningkvartalet blir et estetisk løft, midt i Moss sentrum.

Fremtidens kjøpesenter

AMFI Moss midt i sentrum er under omfattende ombygging og rehabilitering og utgjør en sentral del av den pågående sentrumsutviklingen i byen. Når det står ferdig, vil det være et av landets mest moderne kjøpesentre og en attraktiv destinasjon for hele regionen.

Ombyggingen handler ikke minst om at det skal bli et sted for opplevelser, og mat og servering er en viktig del av satsingen. I tilknytning til senteret blir det også offentlige helsetilbud, treningssenter og velværesenter.

Les mer om planene for AMFI Moss her.

AMFI Moss-Fasade-05.jpgAMFI Moss, med hele 46 butikker, er nærmeste nabo til Dronningkvartalet.

Blomstrende kulturliv

Byens kulturliv har blomstret de siste årene på både offentlige og private scener. I stedet for å rive gamle industribygg, er de gitt nytt liv og nytt innhold.

Et eksempel er Møllebyen, som nå huser kino, museum, bibliotek og serveringssteder, i tillegg til boliger og næringslokaler.

Moss kulturhus er et annet eksempel. Årlig gjennomfører Moss arrangementer som Christian Frederiksdagene, Møllebyen Internasjonale Litteraturfestival, NonStop teaterfestival, samt en rekke konserter og byfester som er med på å gi byliv og aktivitet i sentrum.

Sport og fritid

Bor du i hjertet av Moss kan du ta på deg treningstøyet hjemme og stikke på nærmeste treningssenter eller delta i mangfoldet av organisert idrett.

Beveger du deg litt utenfor bykjernen har du bokstavelig talt et hav av muligheter. Det mangler verken på bademuligheter eller fiskeplasser enten du foretrekker svaberg eller sand, salt sjø i Oslofjorden eller ferskvannet i Vansjø. Mossemarka byr også på lysløyper og flott sykkelterreng.

Moss vinter 074.jpgI Moss har du marka og Oslofjorden i umiddelbar nærhet. 

Kontaktpersoner

Kommer for salg Nye leiligheter i Moss

Som en del av sentrumsutviklingen skal vi bygge nye, flotte sentrumsleiligheter i hjertet av Moss. 

Les mer om Dronningkvartalet