Thon-Eiendom-generelt-bilde

Smart å vite ved kjøp av nybygg

Her får du svar på ting du kanskje lurer på når du skal kjøpe en leilighet i et boligprosjekt som er nybygg.

Nyttige begreper:

  • Bruttoareal – (BTA) Arealet av hele boligen, målt fra ytterveggenes yttersider.
  • Bruksareal – (BRA) Bruttoareal minus arealet til ytterveggene.
  • P-ROM – Stue, bad, kjøkken, soverom og andre rom man primært oppholder seg i. Rom som leder fra et rom til et annet, som trapp og gang, regnes med.

Hvert nye boligprosjekt har flere trinn i oppstarten det kan være greit å merke seg, for deg som vurderer å kjøpe nybygg:

  • Prosjektet får sin egen nettside på thoneiendom.no
  • Visningstider for prosjektet settes opp på nettsiden
  • Salget starter og boligene legges ut sammen med bl.a. boligvelger, prospekt og prisliste

Alle boligprosjekter har forhåndsvisninger før salgsstart. Møt opp på disse for å sørge for at du har fått all nødvendig informasjon før salgsstarten.

Dette bør du ha klart:

Når du skal kjøpe ny leilighet i et av våre boligprosjekter ringer vi alltid banken for å få en bekreftelse på at finansiering av kjøpet er i orden. Snakk derfor med banken din i god tid i forkant slik at dere kan legge en god plan. Har du en bolig du skal selge i forbindelse med kjøpet så er det lurt å planlegge tidlig. Vi holder dere derfor løpende orientert om fremdriften i prosjektet, og varsler dere ca. 6 måneder før leiligheten står klar.

Kjøper du nybygg hos Thon Eiendom må du kun betale 5% av kjøpesummen ved kontraktsinngåelse. Resterende kjøpesum + omkostninger innbetales først ved overtakelse.

Kom på visning eller kontakt oss per e-post eller mobil. Hvert boligprosjekt har et salgsteam som kan fortelle deg alt du ønsker å vite om prosjektet og salgsprosessen.

Visningssenter:

Vi vil alltid holde visninger på eller i nærheten av tomten vi bygger på. I våre visningssentre vil du kunne se nærmere på og få forklart hvordan byggene vil ligge på tomten, hvilke himmelretninger de forskjellige leilighetene vender mot og du vil alltid få utlevert prospekt. Du vil også kunne se illustrasjoner av eksteriør og interiør, samt utenomhusplan. Visningssenterne innreder vi med valgt gulv for boligprosjektet, fargevalg på vegger, baderom og kjøkkeninnredning. I tillegg har de fleste av våre visningssentre store, fysiske modeller av boligprosjeketet som gjør det enkelt å orientere seg og som gir et godt inntrykk av hvordan ting blir. Ta deg derfor god tid på visning og spør vårt salgsteam om det er noe du lurer på. 

Thon Eiendom – Vi følger deg hele veien hjem

Vi vet at det er en stor investering å kjøpe bolig. Vi er derfor med i hele boligreisen fra planlegging av store boligprosjekt til du står med nøkkelen i hånda.

Thon Eiendom har lang erfaring som eiendomsutvikler og selger av egne boligprosjekter. Vi samarbeider tett med arkitekt og entreprenør for å oppnå det beste resultatet og sikre trygge byggtekniske valg med kvalitet og god standard.

Håper vi sees på visning!