Illustrasjonsbilde av et typisk hjemmekontor. En arbeidsbenk med en laptop, briller og en kopp kaffe. Man ser hendene til en dame som trykker på tastaturet på PCen.
Skap et hjemmekontor du virkelig trives i, da jobber du bedre.

Slik får du et praktisk hjemmekontor du trives på

Over et år med pandemi har vist oss at vi har behov for en permanent løsning for hjemmekontoret. Uansett om du kun har et lite hjørne ledig på soverommet, eller et helt rom tilgjengelig så er målet det samme - å skape et hyggelig og kreativt arbeidsmiljø for deg selv i ditt eget hjem. Her finner du våre tips til hvordan skape et hjemmekontor med gode løsninger - som du garantert vil trives på.

5 raske tips til hjemmekontoret

  1. Hold det ryddig rundt deg
  2. Beveg deg - gjerne i frisk luft
  3. Planlegg arbeidsdagen 
  4. Hold kontakten med kolleger
  5. Sitt godt - invester i en skikkelig kontorstol

Smarte oppbevaringsløsninger

Gode planløsninger i leiligheten er viktig for å få til enkel og smart oppbevaring. Utnytt hjørner og andre hulrom til det fulleste, slik at du får bedre plass til kontorutstyr. En møbelsnekker kan for eksempel skreddersy kontor- og oppbevaringsløsninger akkurat slik du ønsker det. Plassering av hyller eller skrivebord under et skråtak, eller en trapp, er også en flott måte å dra nytte av ubrukte kvadratmeter på. Tenk utenfor boksen, ofte er det kun fantasien som setter grenser.

Les også: Pandemien skaper nye boligtrender

Bruk skillevegger for å dele opp rommet

Har du begrenset med plass i leiligheten, så gjelder det å skille ut kontorhjørnet fra resten av rommet du har valgt å jobbe i. En enkel og kostnadseffektiv måte å gjøre dette på er å lage en skillevegg. En skillevegg er en del av en større vegg som skiller seg ut fra resten av rommet med farger eller ulike mønstre. På denne måten skaper du egen sone for hjemmekontoret som gjør at det å sitte på soverommet ikke er så aller verst allikevel.

Skillevegger som kan åpnes helt opp er en fin måte å skille kontoret fra resten av rommet uten at det går på bekostning av plassen. 

Utnytt plassen du har i garderobe og klesskap

Har du mangel på plass i leiligheten, men et stort garderobeskap eller walk-in-closet? Hvorfor ikke frigi skapplass til et skrivebord i garderoben. Ta en gjennomgang i klesskapet eller andre type skap du har i hjemmet, og se på muligheten for å bygge inn en kontorplass som enkelt kan gjemmes bak garderobedørene. Har du et eget garderoberom kan du enkelt lage plass til en skrivepult og et eget arbeidshjørne. Ikke bare får du et eget arbeidshjørne, men det er også mulighet for å få ryddet opp i klesskapet en gang for alle. I tillegg kan du enkelt bare lukke døren når arbeidsdagen er ferdig, så du slipper å se kontoret på kveldstid.

To eksempler på hvordan hjemmekontoret enkelt blender inn med resten av interiøret.

Les også: Mulighet for tilvalg til din drømmebolig

Få mer motivasjon med riktig lys og grønne planter

Riktig bruk av lys er avgjørende for hvor godt du jobber. Dårlig eller feil belysning kan i verste fall føre til hodepine og ubehag. Plasser helst hjemmekontoret i nærheten av et vindu for å få den perfekte kombinasjon av naturlig dagslys og kunstig lys fra lamper. Heller ikke undervurder effekten av å ha levende planter rundt deg. Grønne planter øker ikke bare trivselen, men bidrar også til å forbedre luften i rommet.

Planter er noe alle bør ha på kontoret. Ikke bare ser det bra ut, men det gjør også rommet friskere.

Les mer om lyssetting: Slik skaper du riktig belysning i din drømmebolig

Gjør gjesterommet om til hjemmekontor

Har du en stor leilighet med et ekstra gjesterom som ikke er i bruk nå, så kan det være smart å bruke tiden på å innrede gjesterommet som et kontor. Hjemmekontor er nok kommet for å bli – og vi tror du aller best jobber fra hjemmekontoret når du får skille kontoret fra soverom, stue, kjøkken og privatliv etter arbeidstid.

 

Finn din drømmebolig

Thon Eiendom har lang erfaring som eiendomsutvikler og tilbyr flere spennende boligprosjekter. Sjekk ut prosjektene som er i salg. Kanskje du finner din neste drømmebolig?

Se boliger til salgs

Vil du vite mer om våre boligprosjekter?