Fasdebilde av boligblokkene i Strømmen Verksted, vinter, snø og lys i vinduene.

Tenk at vi skulle trives så godt på Strømmen

Det er visst ikke bare-bare for en lillestrømling å flytte over elva. Men vel innkvartert i den nyoppførte toppleiligheten ble det fort tydelig for Arild og Anne-Lise Amundsen at Strømmen faktisk var drømmen.

Aril og Anne-Lises beste tips

strommen-3469-web.jpg

  • Gå tur langs Sagelva. Start ved Slorahallen på Fjellhamar og gå via Mølleparken til Skjervagapet – det er en fin tur!
  • Spis på den italienske restauranten Il Padrono. Der har de fantastisk mat, uteservering og innimellom også musikkinnslag. Er du glad i Indisk, kan også New Ambassadør anbefales.
  • En tur på Strømmen Storsenter er et must. Der har de alle kjedebutikkene, men også noen fine motebutikker man ikke finner alle andre steder, som Gant og Høyer.
  • Ta en tur på Sultan Marked – et stort marked med mat fra hele verden. Her får du særlig blomster, krydder og belgfrukter til en rimelig pris.

– Du føler virkelig ikke at du er midt i sentrum når du kommer opp hit, sier Anne-Lise Amundsen (69), og kaster et blikk ut av stuevinduet og over irrgrønne åkrer, skog og gårder.

Sammen med ektemannen Arild (72) flyttet hun inn i den nyoppførte leiligheten fra Thon Eiendom i Parkodden på Strømmen våren 2018.

I femteetasje, på toppen av bygget, har de to 136 kvadratmeter med boltreplass, supplert av en takterrasse på hele 100 kvadratmeter.

Til tross for at sentrum ligger like utenfor, er det fascinerende stille her oppe i høyden.
Og med heisadgang direkte inn i leiligheten, er det innmari kort vei fra parkeringsgarasjen nede i kjelleren og opp hit – og like kort vei fra leiligheten og ned til butikker, spisesteder og alt det Strømmen har å by på.

– Mer sentralt går det vel knapt an å bo! Vi kan gå i tøflene til nærbutikken rett over gata, har Sultan Marked ved siden av og bare to minutters gange bort til Strømmen Storsenter og favorittrestauranten vår, Il Padrino, forteller Anne-Lise.

En uventet match

Det er slettes ikke vanskelig å forstå at de trives her, med Strømmens beste beliggenhet. Men for paret selv var det imidlertid ingen selvfølge.

Etter å ha vært bosatt på Lillestrøm i 30 år, satt det nemlig langt inne å melde flytting til Strømmen.

– Det har alltid vært litt kniving mellom Strømmen og Lillestrøm, forteller Arild lattermildt.

– Det henger nok sammen med at det tidligere var to ulike kommuner, og stedene har også hvert sitt rivaliserende fotballag.

Så da han og Anne-Lise kom over leiligheten som var under planlegging med det de mente var en perfekt planløsning, var det med litt blanda følelser at de pakket sakene sine og siktet mot Strømmen.

«Jøss, skal dere bli strømlinger?» lurte vennene på Lillestrøm. «Nei, vi er fremdeles lillestrømlinger, men vi skal bo på Strømmen», svarte Arild og Anne-Lise, og det svaret så venner og naboer ut til å slå seg til ro med.

– Jeg må innrømme at jeg aldri hadde trodd vi skulle trives så godt på Strømmen, sier Arild, mens Anne-Lise nikker istemmende.

– Det sies jo at «Strømmen er drømmen», og det var en positiv overraskelse at det viste seg å stemme.

Til tross for at bilveien passerer like nedenfor leiligheten til Arild og Anne-Lise, er det helt stille og rolig oppe i femteetasje. Utsikten mot Bråte gård, skog og grønne åkrer, gir følelsen av at byen og bilene er langt unna.
1 / 3
I Mølleparken er det flere bord og benker av gamle kvernsteiner. Med elva brusende i bakgrunnen, er dette et svært idyllisk sted å spise matpakka hvis du er på tur langs Sagelva.
2 / 3
Før i tiden var det omfattende sagvirksomheten på Strømmen. Vandrer du langs Sagelva og bort til Mølleparken, finner du Strømmensaga – en vanndrevet oppgangssag som er bygget etter en 1700-talls modell og en vanndrevet bekkekvern. I dag fungerer den som levende museum.
3 / 3

By og land – hand i hand

Hva er det så som gjør Strømmen til et drømmested å bosette seg? Ifølge Anne-Lise er det at du får by og land på ett og samme sted.

– Jeg liker veldig godt at det er landlige omgivelser i et forholdsvis urbant strøk. Vi har alt av butikker, et rikholdig tilbud av restauranter og alt av servicetilbud rett utenfor døra, samtidig som vi har kort vei til friområder. Det er som en storby på landet, sier hun, og legger til:

– Vi blir jo ikke akkurat yngre, så da er den nærheten til alt veldig verdifull.

For Arild handler det om at han har alt han trenger innenfor rekkevidde, og at Strømmen er smidig plassert i forhold til andre steder.

– Vi har alt vi trenger av tilbud i det daglige her, og så har vi kort vei til Oslo og Lillestrøm hvor det bugner av kulturtilbud. Men vi slipper å bo midt i det.

Det at de isteden bor nære naturen, er fint, synes han.

– Her har vi fin turvei langs Sagelva, lysløyper om vinteren for dem som liker å gå på ski, og fire-fem golfbaner innenfor rekkevidde. Vi har heller ikke lang vei til Østmarka, hvor det finnes masse muligheter.

– Det er fantastisk fint å vandre langs Sagelva. Du kan gå helt fra Slora, via Mølleparken og til Lillestrøm, som er en flott tur, tilføyer Anne-Lise.

 

Det kan være tilfeldigheter som gjør at man ender med å bosette seg et sted. For Arild og Anne-Lise Amundsen var det avgjørende at de falt pladask for en leilighet som tilfeldigvis lå på Strømmen. Heldigvis skulle det vise seg at de fort falt for stedet også.
1 / 3
Den store terrassen uten nivåforskjeller ble utslagsgivende. Her kan man nyte både morgenkaffen og hyggelige middager med venner og familie.
2 / 3
På fellesområdene rett utenfor er det en god blanding av benker og grønne soner, som inviterer til samhold, lek og rekreasjon.
3 / 3

Har kommet for å bli

Som nevnt var det i utgangspunktet selve leiligheten som sjarmerte Arild og Anne-Lise i senk.

De hadde sett på veldig mange leiligheter uten hell, men da de så prospektet på denne fant de plutselig alt de lette etter.

Positive ting med å bo på Strømmen

  • Du har butikker, spisesteder, legesenter og alt av tilbud i umiddelbar nærhet.
  • Selv om du bor i et forholdsvis urbant strøk, har du kort vei til friområder. Turveien langs
  • Sagelva og alle mulighetene i Østmarka er gull.
  • Du har kort vei til både Oslo, Oslo Lufthavn Gardermoen og Lillestrøm.
  • Det er rimeligere å kjøpe leilighet her enn flere andre steder i kommunen.

– Det som var utslagsgivende for oss var den store terrassen uten nivåforskjell, slik at vi har enkel adgang dit, forteller Anne-Lise.

– I tillegg falt vi veldig for rominndelingen. Stua er stor, og kjøkkenet litt adskilt. Vi synes det er veldig greit at vi ikke må lage mat oppe i salongen og at vi har en kjøkkenkrok hvor vi får gjemt bort noe av rotet når vi har gjester.

Hun nevner også den buede fasongen på leiligheten som veldig sjarmerende, og det å ha adgang til et av de to badene direkte fra soverommet som et stort pluss. Og så er det selvfølgelig dette med at heisen tar dem direkte inne i leiligheten, da. Det er praktisk og innmari deilig!

– Vi har ikke sett en så fin leilighet verken før eller siden, konstaterer Anne-Lise.

Når de ikke koser seg innenfor leilighetens fire vegger, er paret flinke til å bruke nærområdet på Strømmen.

– Vi er glad i å bruke de tilbudene vi har rundt oss her. Det hender vi tar med barnebarna bort på bowlingen, og så er vi glad i å gå ut og spise, forteller Anne-Lise.

– Og skal vi handle noe, enten det er gaver eller noe til leiligheten, så er det Strømmen Storsenter som gjelder. Der har de alt! Det ville vært galskap å dra noe annet sted, legger hun til.

Før Arild og Anne-Lise flyttet til Lillestrøm, bodde de flere steder rundt om i Norge. Det virker i det hele tatt som om de to er glad i å farte – og vi har å gjøre med et par som selv drev et kurs- og konferanseselskap i reiselivsbransjen i en årrekke.

Nå har de imidlertid funnet roen på Strømmen.

– Hit har vi kommer for å bli!

Boligprosjektet er nå utsolgt Strømmen Verksted

Vi er stolte av å kunne meddele at salgstrinn 2 i boligprosjektet Strømmen Verksted nå er utsolgt!

Den store interessen for prosjektet bekrefter at Strømmen Verksted er et attraktivt sted å bo, med sin sentrale beliggenhet, moderne leiligheter og spennende omgivelser.

Les mer om Strømmen verksted

Ja, jeg ønsker nyhetsbrev om Strømmen Verksted

Fyll inn skjemaet nedenfor for å få tilsendt vårt nyhetsbrev med informasjon om boligprosjektet på e-post. Dersom du i tillegg ønsker å bli kontaktet per telefon fyller du inn feltet for telefonnummer.

Informasjonen du sender inn vil kun bli brukt for å besvare din henvendelse og vil ikke bli brukt til generell markedsføring. Les mer om vår behandling av personopplysninger i Olav Thon Gruppens personvernserklæring.