KJØPESENTER NUMMER 100: Åsane Storsenter ble kjøpt av Olav Thon Eiendomsselskap i november 2016.
NUMMER 100: Åsane Storsenter ble kjøpt av Olav Thon Eiendomsselskap i november 2016.

Thons kjøpesenter #100

Åsane Storsenter ble Thon Eiendoms kjøpesenter nummer 100 i Norge. Denne erfaringen kan du nyte godt av både som kunde og leietaker.

Mulighet for ny kino

Planene for kjøpesenter nummer 100 er allerede i gang og utviklingssjef for Thon Eiendom, Dag Helge Setekleiv, avslører at de har spennende planer på gang.

- Vi har kjøpt Åsane Storsenter for å utvikle det videre. Vi har gjort mye spennende i Bergen før, og Åsane er en av de største bydelene i Bergen med 40.000 innbyggere. Vi er i gang med å kartlegge hvilke tjenester beboere i området trenger, og ser blant annet at tjenester som for eksempel kino kan være et populært alternativ. Vi vil også se på muligheten til å kunne bygge boliger i tilknytning til Åsane Storsenter.

Med kjøpet av Åsane Storsenter utenfor Bergen i november 2016, ble 99 norske kjøpesentre til 100 - et rundt tall vi har ventet lenge på.

- I 1983 åpnet vi vårt første kjøpesenter i Oslo, Arkaden, og to år senere åpnet vi Strømmen Storsenter. Med kjøpet av Åsane Storsenter høsten 2016, har vi nå 100 eide og forvaltede kjøpesentre i porteføljen vår i Norge. Vi har lenge vært Norges ledende kjøpesenteraktør, og det at vi nå eier og forvalter 100 ulike kjøpesentre fra Svalbard i nord til Mandal i sør er et tall vi kan være stolte av, sier Direktør Kjøpesenter Thomas Rønning.

Stort potensiale

Thon Eiendom mener området nord for Bergen har stort potensiale.

- Vi er allerede godt representert på Vestlandet og er til stede i de fleste byer fra sør til nord. I Bergen har vi i en årrekke hatt en sterk posisjon. Med kjøpet av Åsane Storsenter har vi nå også fått en god etablering i den nordre delen av Bergen, sier direktør for Thon Vest, Gry Ingunn Flataker.

- Åsane Storsenter er sammen med Åsane Stormarked et område med stort potensiale og et spennende utviklingsprosjekt som jeg gleder meg til å jobbe videre med, sier Flataker.

“Mange aktører som ønsker det, er ikke representert i Åsane i dag. Det er både internasjonale og nasjonale aktører som ser på Åsane som et spennende område. Dag Helge Setekleiv, utviklingssjef Thon Eiendom

FAKTA OM ÅSANE STORSENTER

  1. Åsane Storsenter åpnet i 2007 da det Steen & Strøm-eide kjøpesenteret Arken (etablert i 1985) og det Nordea Liv-eide kjøpesenteret Åsane Senter (etablert i 1976) slo seg sammen.
  2. Senteret hadde i 2016 136 butikker, 1200 p-plasser og et areal på totalt 68 111 kvm.
  3. Kjøpesenteret ligger i Åsane, ca. 13 km fra Bergen sentrum.
  4. I 2017 ble senteret slått sammen med Åsane Stormarked.

Ønsker du å leie lokale på Åsane Storsenter?