Illustrasjon av nye Triaden storsenter.

Utbyggingen av Triaden

Olav Thon Gruppen er i gang med et stort utbyggingsprosjekt på Lørenskog. En sentral del av denne utviklingen er utbyggingen av Triaden.

SISTE NYTT

Triaden ble 17. november offisielt nyåpnet

Et førtitalls nye butikker er pyntet og klare til å ta imot kunder til førjulshandel.

Utbyggingen foregår på den ca. 56 mål store eiendommen ved Skårersletta beliggende mellom kjøpesenteret Triaden og boligprosjektet Skårerløkka

– Vi bygger et bygulv med åpne fasader og levende byrom. Dette er et stort og ambisiøst byutviklingsprosjekt som vil gjøre at vi får et helt nytt bysentrum på Lørenskog. Her har vi tenkt helt annerledes enn tidligere. Det som er spennende her er at vi får næringslokaler, et flott og nytt kjøpesenter, restaurantlokaler og leiligheter. Her kommer mange avdelinger i Olav Thon Gruppen til å samarbeide om å bygge en ny destinasjon. I tillegg kommer det en stor flerbrukshall, en park og flotte uteområder som binder de ulike elementene sammen, sier Christian Helling-Haugsnes som er utviklingssjef hos Thon Eiendom.

Redefinerer kjøpesenteret Triaden 
– Ideen er å redefinere kjøpesenterpreget, slik at Triaden går fra å være en lukket boks til å få mer bykjernepreg med åpne fasader mot alle sider og utadrettede funksjoner på bakkeplan. Triaden-prosjektet har en høy grad av transparens på gateplan, og dette er viktig for å unngå et lukket gatesnitt og for å oppnå mer liv i gatebildet, sier arkitekt Rakel Helling i Helling Arkitekter.

Bygger ut kjøpesenteret
Triaden Lørenskog Storsenter har i dag ca. 75 butikker fordelt på 27.000 m² over tre plan. Kjøpesenteret, som er direkte tilknyttet Thon Hotel Triaden, skal nå bygges ut og vil samtidig bli modernisert.

– Selve kjøpesenteret skal utvides med 12.500 kvadratmeter mot Skårersletta. I tillegg skal vi bygge en idrettshall på størrelse med to håndballbaner, og det kommer et nytt parkeringshus med en park oppå. Fasadene ut mot parken vil det ligge flere utadvendte restauranter.  Det skal også bygges flere hundre boliger mellom dagens parkeringsplass og den nye bebyggelsen på Skårer vest. Totalt skal det bygges boliger for ca. 8000 nye mennesker innenfor en radius av 600 m rundt Triaden. Vi har også planer om å få bygd og integrert et trampoline- og aktivitetssenter i det nye kjøpesenteret som vil ligge ved siden av et nytt treningssenter, sier Jørgen Lund Solvei som er senterdirektør på Triaden.

Skaper «det tredje rom»
– Hovedmålet vårt til slutt er å kunne skape det tredje rom for folk flest. Nummer 1 er hjemmet, nummer 2 er jobb. Vi ønsker å skape det tredje rommet hvor man sosialiserer. Her kan man enten være med familien og venner eller bare for å kose seg, forteller Jørgen.

Triaden vil holde åpent under ombyggingen. 

– Vi på senteret gleder oss stort til å sette i gang og vi er innforstått med at det blir en masse utfordringer i byggeprosessen men at sluttresultatet blir fantastisk. Senteret skal ha åpent i hele byggeprosessen, sier Jørgen.

Fordelingen på de ulike områdene vil bli:

  • Ca. 43.500 m² handelsareal
  • Ca. 5000 m² med spisesteder, restauranter og kaféer
  • Ca. 6000 m² med aktiviteter
  • Ca. 6000 m² med helse, kontor, offentlige tjenestetilbud

Prosjektet er igangsatt og Triaden holder åpent under hele ombyggingen. Planlagt ferdigstillelse av store deler av det utvidede kjøpesenteret er til julehandelen 2022 og våren 2023. I løpet av perioden vil det være flere delåpninger. Alt vil stå ferdig i høsten 2023.

Les mer om ut- og ombyggingen av Triaden her.

Vi gjør oppmerksom på at bildene kun er illustrasjoner. Ferdig resultat vil variere noe.