Bilde av boligprosjektet Wessel Park, boligblokkene syntes i bakgrunnen av en koselig park i koselig vinterlandskap.

Dette kan du forvente av nye Vestby sentrum

Flere restauranter, nytt kulturhus, nisjebutikker og en stor sentrumspark – dette er bare noe av hva Vestby sentrum vil kunne tilby sine innbyggere om noen år.

Helt nye leiligheter sentralt i Vestby

Kort reisevei til Oslo og tryggheten ved kjøp av nybygg gjør Wessel Park til et godt boligkjøp.

– Når planene våre blir realisert fullt ut, vil det oppleves som om Vestby sentrum har gått fra å føles som en stor parkeringsplass til å bli et levende bysentrum.

Det forteller Trond Schanche Solbakken, som er prosjektleder i Vestby kommune.

Planen er at Vestby sentrum skal kunne ønske et drøss av nye beboere velkommen de neste årene. Og med stigende innbyggertall følger også høye forventninger:

– Da kreves det at vi utvikler nye spisesteder, skaper kulturelle møteplasser og legger til rette for aktivitet i sentrum, forteller Solbakken, som gleder seg til en ny vår i Vestby sentrum.

For allerede neste vår står et av de store byggeprosjektene midt i sentrum oppreist med innflytningsklare leiligheter – nemlig Wessel Park.

Fra leilighetene i Wessel Park har du gangavstand til alt du skulle trenge – inkludert toget som raskt tar deg til hovedstaden når du ønsker det.

Et landlig og livlig sentrum

Vestby kommune ligger naturskjønt til ved Oslofjorden helt syd i Follo. Omkranset av attraktive rekreasjons- og friluftsområder, finner man det lille området som i dag utgjør Vestby sentrum.

– Vi ønsker gjøre sentrum til et godt sted å være, både for de som allerede bor her og fremtidige beboere, forteller Solbakken, som kan informere om alt ligger til rette for en mer livlig kjerne:

– Allerede er det planlagt for flere tusen kvadrat med nye næringslokaler, som skal fylles med et variert utvalg av restauranter, barer, nisjebutikker og andre tilbud.

I fremtiden skal tilbudet fortsette å vokse i takt med befolkningen. For å sørge for dette, stiller Vestby kommune krav om at alle nye byggeprosjekter i sentrum skal ha en høy første etasje med tilstrekkelig rom for næringslokaler.

1. etasje vil huse attraktive næringslokaler, og et hyggelig parkområde knytter de to byggene sammen.
1 / 8
Her bor du sentralt, moderne og solrikt.
2 / 8
Flotte turområdet i kort avstand fra Wessel Park.
Foto: Erik Burås / STUDIO B13
3 / 8
Omgivelsene er landlige, samtidig som du har alt du trenger like utenfor døren.
Foto: Erik Burås / STUDIO B13
4 / 8
Kort vei til sjø og flott natur.
Foto: Erik Burås / STUDIO B13
5 / 8
Togstasjonen er kun 2 minutter fra Wessel Park. Toget tar kun ca. 30 inn til Oslo.
Foto: Erik Burås / STUDIO B13
6 / 8
Ny 3-roms selveierleilighet under oppføring. (Eksempelbilde fra en 3-roms)
7 / 8
Illustrasjon fra stue i en 3-roms i Wessel Park.
8 / 8
Velger du en leilighet i Wessel Park, befinner du deg midt i smørøyet, med umiddelbar nærhet til alt det spennende som utvikler seg i sentrum.

Rådhusparken og Vestbys nye storstue

Kommunen er også i gang med å bygge brede fortau gjennom sentrum, i tillegg til å utvikle et gjennomgående sykkelnettverk gjennom Vestby.

Målet er at biltrafikken i sentrum vil reduseres, når det blir mer attraktivt å bruke kollektivtransport, sykkel eller ta beina fatt.

Etter hvert vil også den nye Rådhusparken finne sin plass i sentrum, på en drøyt fire mål stor tomt. Den vil fungere som en stor grønn lunge midt i det hele – og dens plassering i nærheten av det nye Kulturhuset vil gi muligheter for servering og konserter.

Et nytt kulturhus er nemlig allerede under bygging i det som blir kalt Kulturkvartalet. Dette skal fungere som Vestbys nye storstue, med bibliotek, kulturskole, storsal, fleksisal, kafé og kontorer.

POPULÆRT BOLIGPROSJEKT

Byggingen av Wessel Park  er godt i gang og interessen har vært stor . Det er nå kun 21 av 106 leiligheter igjen.

Vestbys beste beliggenhet

Ronny Ruud er salgssjef for prosjektet Wessel Park. Han har opplevd stor handlingskraft fra Rådhuset i Vestby.

– De som jobber i kommunen elsker Vestby! Det er tydelig at de har store ambisjoner for å løfte sentrum de neste årene, forteller Ruud, og legger til:

– Derfor har de også vært ekstremt positive til byggingen av Wessel Park.

I tillegg har du togstasjonen kun to minutters gange unna, med toget som tar deg inn til Oslo på en liten halvtime. Snart åpner også Follobanen, som gjør reisen mellom Vestby og hovedstaden enda kortere.

Et klart tegn på sentrumsutviklingen

Åpningen i april nærmer seg med stormskritt. Og med kun 21 av 106 leiligheter igjen til salgs, gjelder det å være rask på labben om man ønsker seg en leilighet i Wessel Park.

For Solbakken og hans kollegaer på Rådhuset, vil det å se liv i leilighetene i Wessel Park være et klart tegn på at sentrum er i utvikling.

– Da vil vi definitivt føle at vi er ordentlig i gang med å løfte Vestby sentrum.

 

Ønsker du å vite mer om Wessel Park?

Nye leiligheter i Vestby

I Vestby sentrum, like ved jernbanestasjonen, bygges nå Wessel Park: Et boligprosjekt med over 100 selveierleiligheter. Her kommer det alt fra arealeffektive 1- og 2-roms-leiligheter, til store flotte toppleiligheter med privat takterrasse.

Les mer om Wessel Park

Ja, jeg ønsker nyhetsbrev om Wessel Park

Fyll inn skjemaet nedenfor for å få tilsendt vårt nyhetsbrev med informasjon om boligprosjektet på e-post. Dersom du i tillegg ønsker å bli kontaktet per telefon fyller du inn feltet for telefonnummer.

Informasjonen du sender inn vil kun bli brukt for å besvare din henvendelse og vil ikke bli brukt til generell markedsføring. Les mer om vår behandling av personopplysninger i Olav Thon Gruppens personvernserklæring.