Bilde av en stue med godt dagslys og lyse farger på møbler og interiør. Fra boligprosjektet Skårerløkka på Lørenskog.
En helt ny bolig kan du flytte rett inn i, uten å tenke på oppussing på mange, mange år.

10 gode grunner til å kjøpe leiligheten før den er ferdig bygd

Det høres kanskje rart ut å skulle kjøpe noe som ikke finnes ennå. Men det er faktisk flere fordeler med å investere i en leilighet som er under oppføring.

THON_Tonje_018 (1).jpg

– Våre boliger bygges alltid etter gjeldende forskrifter og standarder hvor det er lagt vekt på miljø og energieffektivitet. Stadig høyere krav til materialer og byggemetoder er med på å gi boligene bedre inneklima, isolasjon og generelt høyere kvalitet, sier Haugbro.

Det er vanskelig å forestille seg en viktigere investering enn hjemmet ditt. Det er tross alt her du skal leve livet ditt i årevis, gjennom hverdager og fest. 

Til tross for at det naturligvis kan ha en viss sjarm å forme en gammel bolig i ditt eget hode, er det ikke til å komme utenom: Å kjøpe en helt ny bolig gir deg et helt eget handlingsrom, praktisk, økonomisk og estetisk. Å kjøpe noe som ennå ikke er ferdigbygd, har i tillegg noen egne fordeler det er verdt å kikke nærmere på.              

Vi har funnet fram til ti gode grunner for å kjøpe bolig med blikket festet på fremtiden – med stødig assistanse fra direktør for boligsalg i Thon Eiendom, Tonje Marie Haugbro.   

1. Du starter med blanke ark 

Hvis du har overtatt en tidligere bebodd bolig, vet du at gamle unoter ofte henger igjen.  

Gulv, tapet, farger og fliser er bare noen eksempler på estetiske valg som ikke alltid tåler tidens tann, og som det er kjedelig å måtte overta når du flytter inn i et nytt hjem. Det samme gjelder upraktiske planløsninger.    

I et nybygg er alt splitter nytt og uten en skrape, slik at du slipper å forholde deg til tidens slitasje, poengterer Haugbro.  

 – En helt ny bolig kan du flytte rett inn i, uten å tenke på oppussing på mange, mange år. 

2. Skreddersy boligen akkurat slik du ønsker  

Ulike livssituasjoner og familieforhold innebærer ulike boligbehov. Muligheten til å forme hjemmet ditt etter dine egne preferanser er en luksus du kun vil oppleve ved å kjøpe en helt ny bolig.   

Ved å kjøpe leiligheten i en tidlig fase av byggeprosjektet, står du enda friere til å gjøre drømmeløsningene dine til virkelighet – enten det innebærer et ekstra barnerom eller større boltreplass på kjøkkenet. De aller fleste nybygg har tilvalgsmenyer som gjør at du kan tilpasse leiligheten etter behovene dine.  Les mer om alle tilvalgsmulighetene du har ved kjøp av ny bolig. 

Det at det stadig stilles høyere krav til materialer og byggemetoder, er med på å gi nyoppførte boliger bedre inneklima, isolasjon og generelt høyere kvalitet.

3. Du kjøper ikke bare bolig, men også tid 

En vanlig tabbe som er lett å gjøre når du skal flytte inn i et nytt hjem, er å forhaste deg.  

Møbler, fargepalett, helhetlig stil og andre interiørvalg er tross alt noe du skal leve med lenge etter at du har flyttet inn. Senkede skuldre, overblikk og ro til å ta de rette avgjørelsene er dermed viktige forutsetninger for å skape drømmehjemmet – og kanskje like viktig: kvitte deg med alle tingene du ikke trenger på veien dit.   

En annen fordel av mer praktisk karakter, er overgangen mellom din nåværende bolig og den som venter deg, sier Haugbro.  

– Du får en unik mulighet til å legge opp salget av eksisterende bolig i takt med når den nye boligen skal stå ferdig. I tillegg vil du få god tid til å lage en innredningsplan.  

4. Moderne løsninger i og utenfor hjemmet 

Det er en kjensgjerning at nye leiligheter utnytter hver kvadratmeter mer effektivt enn gamle. Der eldre boliger i mange tilfeller kaster bort verdifull plass på kriker, kroker og ganger uten noen egentlig funksjon, vil dette være ivaretatt på en god måte når nye bygg reises” 

 I tillegg kommer svært mange av boligene som oppføres i 2020 med balkong, takterrasse eller andre typer utearealer som løfter tilværelsen – ikke minst i vår- og sommerhalvåret, når dagen kan sparkes i gang med frokost, kaffe og en avis.     

Bedre løsninger preger også ofte nærområdet rundt nye bygg. Garasjeplass, kollektivtilbud, kafeer, butikker og hyggelige parker vil være typiske elementer i det hyggelige og levende nærmiljøet som løfter hjemmet ditt et ekstra hakk.

5. Du slipper ubehagelige overraskelser

Gamle leiligheter selges vanligvis «som de er». Selv om det naturligvis ikke betyr at det er fritt fram for å selge boliger med defekter og mangler, kan slitasje og feil som er tilnærmet umulig å oppdage skjule seg bak fasaden.   

Det ligger en helt annen trygghet i å kjøpe en helt ny bolig, påpeker Tonje Marie Haugbro.  

– Du har fem års reklamasjonsrett og garanti på boligen. Dette gir deg et mye sterkere rettsvern enn om du kjøper en brukt bolig. I tillegg tar vi kontakt og gjennomfører ettårsbefaring. Dette gjør vi for å forsikre oss om at boligen er i orden.

Lave utgifter til oppussing, vedlikehold og reparasjoner gjør en nybygd bolig til en smart investering for fremtiden.

6. Det lønner seg på kort sikt

De fleste er opptatt av å gjøre en god investering når de kjøper bolig, uavhengig om det er nybygg eller brukt.  

Ved kjøp av bolig under oppføring ser vi flere umiddelbare økonomiske gevinster, forklarer Tonje Marie Haugbro.  

– Ved kjøp av ny bolig betaler du kun 2,5 prosent av tomteverdien i dokumentavgift, ikke av hele kjøpesummen, slik du gjør når du kjøper brukt selveierbolig.  

I tillegg må du kun betale 5 prosent av kjøpesummen ved kontraktsinngåelse (dette gjelder boligprosjektene til Thon Eiendom – generell praksis er 10 prosent). Resterende kjøpesum og omkostninger innbetales først ved overtakelse.  

7. … og det lønner seg på lang sikt

Lave utgifter til oppussing, vedlikehold og reparasjoner gjør en nybygd bolig til en smart investering for fremtiden. Det finnes jo uendelig mye annet morsomt å bruke penger på, særlig når et helt nytt hjem skal innredes og gjøres til ditt eget.   

Et annet viktig poeng er strømutgiftene, som kan utgjøre en ubehagelig stor del av månedsbudsjettet i gamle boliger. I et nytt bygg er oppvarmingskostnadene betraktelig lavere – og det henger nøye sammen med neste punkt.   

8. Det er miljøvennlig 

I verden anno 2020 er klimautfordringene aktuelle i nesten alle valg vi foretar oss – også når det kommer til boligkjøp.   

Strenge krav til miljøhensyn og energieffektivitet gjør imidlertid at du kan kjøpe nytt med god klimasamvittighet.  

– Våre boliger bygges alltid etter gjeldende forskrifter og standarder hvor det er lagt vekt på miljø og energieffektivitet. Stadig høyere krav til materialer og byggemetoder er med på å gi boligene bedre inneklima, isolasjon og generelt høyere kvalitet, sier Haugbro.  

9. Du slipper budrunder 

En stor bonus for alle som kjenner følelsen av å sitte med hjertet i halsen og blikket stivt festet på telefonen under en budrunde: Ved kjøp av en helt ny bolig unngår du det mentale stresset knyttet til å måtte konkurrere med andre som er sultne på et nytt hjem.  

– Kjøper du nytt, vet du hva boligen koster og hva du må forholde deg til, sier Tonje Marie Haugbro.  

10. Du kan få en bolig for livet 

Du har kanskje hørt om livsløpsstandard og universell utforming – begreper som blir stadig vanligere når nye bygg oppføres. Men hva innebærer det egentlig?  

Livsløpsstandard innebærer trinnfri adkomst – og heis i boligblokk – med alle viktige rom plassert på inngangsplanet og rikelig med rom mellom dem. På den måten er det mulig å bli boende i samme hjem selv ved midlertidig eller permanent bevegelseshemning.    

Universell utforming betyr med andre ord at du kan bo i samme hus eller leilighet gjennom et helt liv – hvis du ønsker det, da. Når du først har slått kloa i drømmeboligen, er kanskje ikke det helt utenkelig?     

Lurer du på noe?  

Fortsatt i tvil om en nybygd bolig er det rette for deg?  

Det finnes heldigvis gode råd og kvalifisert hjelp å få gjennom hele prosessen, beroliger Tonje Marie Haugbro.  

 – Et boligkjøp er en stor investering, og i kjøpsprosessen er det naturlig at det dukker opp mange spørsmål. Vårt salgsteam vil følge deg hele veien helt frem til du står med nøkkelen til din nye bolig i hånden, avslutter direktøren.  

Finn roen i ditt nye drømmehjem på Skårerløkka PREMIUM.
1 / 10
Alle leilighetene leveres med kvalitetskjøkken fra kjente leverandører.
2 / 10
3 / 10
Thon Eiendom Skåreløkka boligprosjekt nabolag fasade
Her får du muligheten til å oppfylle boligdrømmen – og litt til.
4 / 10
Thon Eiendom Skåreløkka boligprosjekt nabolag fasade
Parallelt med byggeaktiviteten i området legges det vekt på å skape store grøntarealer, gangveier og møteplasser.
5 / 10
6 / 10
7 / 10
Thon Eiendom boligprosjekt Strømmen Verksted
Benker og opparbeidet stier gjør uteområdene til et sosialt sted å være for alle beboere.
8 / 10
Ett av leilighetens to soverom.
9 / 10
10 / 10

Ønsker du å vite mer om våre boligprosjekter?

Våre boligprosjekter

Vi tilbyr spennende boligprosjekter og vårt salgsteam hjelper deg gjerne med å finne din drømmebolig.

Les mer her