Så mulighetene Strøget / Storgata
VI HJELPER DEG: Med en god dose visjoner, ideer og muligheter bidrar Thon Eiendom med å gi leietager drømmelokalet.

Inspirasjon til nye kontorlokaler

Det kreves et trent øye og godt samarbeid for å se mulighetene i et lokale. Her får du et innblikk i tre av våre oppussingsprosjekter.

Gamle lokaler fra 70-80-tallet ble forvandlet til moderne og fleksible kontorlokaler

Da konsulentselskapet Nova Consulting Group ble for store for Pløens gate, ønsket de seg nye lokaler som tålte enda mer vekst. I tillegg var sentral beliggenhet og kort vei til t-bane høyt oppe på ønskelisten. Etter hvert falt firmaet for lokalene på Arbeidersamfunnets Plass i Oslo, og mars 2014 ble kontrakten signert, og høsten samme år stod lokalene klare.

Nova Consulting Group har bevisst satt inn flere langbord slik at de kan sitte sammen med hverandre i lunsjen. De trivselsansvarlige lager mat. Rommet brukes også til fest, julebord og juletrefest for barna.

– Det fine med disse lokalene var at de lå helt brakk. Vi kunne starte fra «scratch». De hadde stått tomme i et par år, og sist de var oppusset var på 70- eller 80-tallet, forteller Geir Allan Hove i Nova Consulting Group

Daglig leder Geir Allan Hove har også lagt vekt på det sosiale på arbeidsplassen. For å styrke bedriftskulturen har de langbord i spiserommet, slik at alle kan sitte sammen i lunsjpausen.

«Thon Eiendom som utleiere har vært veldig fleksible. Det som er det fine med å leie av et selskap som eier og forvalter så mange eiendommer, er at det åpner seg mange muligheter.» Geir Allan Hove, Daglig leder

IKKE KANTINE, MEN BISTRO: Nova Consulting Group har bevisst satt inn flere langbord slik at de kan sitte sammen med hverandre. De trivselsansvarlige lager mat. Rommet brukes også til fest, julebord og juletrefest for barna.

Rå betong som utgangspunkt – Stenersgata 8

I rålokalet på 1.200 kvm i Stenersgata 8 var det rå betong, lav takhøyde og ubehandlede flater, men Netlife Research klarte likevel å se mulighetene.

Martin Vikesland, Adm.dir. i Netlife Research forklarer at "en av årsakene til at det ferdige resultatet er blitt så bra, er at vi i fellesskap har valgt løsninger og samarbeidet om det ferdige resultatet. Vår erfaring med dette har vært veldig positiv."

– Utfordringen med lav takhøyde og få vinduer krevde spesielle løsninger. Det er blant annet valgt et gjennomgående hvitt gulv av naturgummi, noe som skaper en lys og lett atmosfære og som er mykt og behagelig å gå på.

Det er også laget en korridor med møterom i form av bokser med glassvegger. Langs gulvet i korridoren er det montert lys, noe som gir en illusjon av at boksene nærmest svever i rommet.

– Vi ble i utgangspunktet møtt med innsikt og forståelse for våre ønsker og behov. Fleksibilitet og tålmodighet i fasen med å finne frem til egnede muligheter, samt kreativitet og løsningsorientering i. f.m. etablering av leieforhold og utforming av lokalene. Lokalene ble totalrenovert og «skreddersydd» etter våre ønsker. Vi er svært tilfreds med resultatet. Lokalene er funksjonelle, og dessuten hyggelige. Så hyggelige at julebordet i 2014 derfor ble avholdt «in-house». Eiendomssjefene fremsto som vennlige og profesjonelle i alle sammenhenger, og vi mener oss meget godt ivaretatt.

«Lokalene har fått bred omtale i nasjonale og internasjonale aviser og magasiner, og resultatet av rehabiliteringen har høstet lovord verden over.» Eriksen Skajaa Arkitekter

Før og etter oppussing av Stenersgata 8 i Oslo

Flyttet inn i nyoppussede og supersentrale lokaler – Pilestredet 15

Konsulentselskapet It Consult var på jakt etter et kontorlokale som lå sentralt i Oslo sentrum og som lå i nærheten av et trafikalt knutepunkt. De endte opp med å finne det perfekte lokalet i Pilestredet 15.

- Miljømessig pekte området rundt Tinghuset seg ut. Vi gikk på ulike visninger og oppdaget flere bygg i Pilestredet som var under ombygging. Vi tok kontakt med Thon Eiendom i forbindelse med to ledige lokaler i området, sier Jan Kristen Wilborn som er regiondirektør & CFO for IT Consult.

- Lokalet i Pilestredet 15 hadde en del interessante muligheter som passet oss godt, blant annet en gammel murvegg, et stort åpent rom som kunne innredes på ulike måter og en egen avdeling til kjøkken og garderobe. Det ble satt opp et prosjekt der IT Consult fikk være med på å bestemme rominndeling og valg av materialer. Prosessen gikk raskt og IT Consult kunne flytte inn til avtalt tid, sier Wilborn.

Kontorlokalet har allerede gitt positive effekter for leietageren. 

– Etter tre måneder er konklusjonen at vi er meget fornøyd. Lokalet har gitt oss de positive effektene vi håpet på gjennom bedre interne arbeidsprosesser. Vi er fornøyd med å ha fått lokalet i tråd med den identitet IT Consult ønsker å ha, sier Wilborn.

«Det er en glede å ta imot kunder og samarbeidspartnere som er raske til å gi oss annerkjennelse for lokalet når de kommer på besøk. Vi er også fornøyd med en god dialog med utleier.» Jan Kristen Wilborn

Før og etter oppussing av Pilestredet 15 i Oslo

Leter du etter lokaler med muligheter?