DAGLIG LEDER: Geir Allan Hove har lagt vekt på det sosiale på arbeidsplassen. For å styrke bedriftskulturen har de langbord i spiserommet, slik at alle kan sitte sammen i lunsjpausen.
SOSIALT: Daglig leder Geir Allan Hove har lagt vekt på det sosiale på arbeidsplassen. For å styrke bedriftskulturen har de langbord i spiserommet, slik at alle kan sitte sammen i lunsjpausen.

Kontorer du kan vokse i

Når bedriften ekspanderer kan jakten på fleksible kontorer ta tid. Vi spurte Nova Consulting Group hva slags kriterier de fulgte da de valgte nye lokaler.

Geir Allan Hove

GRÜNDER: Det er 9 år siden Geir Allan Hove startet opp med tre andre. Det begynte på Kafekontoret i Gamlebyen, før de leide seg inn i Pløens gate. Etter seks måneder med leting etter større lokaler, fortsetter Nova Consulting Group leieforholdet med Thon Eiendom.

Da konsulentselskapet Nova Consulting Group ble for store for Pløens gate, ønsket de seg nye lokaler som tålte enda mer vekst. I tillegg var sentral beliggenhet og kort vei til t-bane høyt oppe på ønskelisten.

Etter noen måneder med leting falt firmaet for lokalene på Arbeidersamfunnets plass, like ved Youngstorget i Oslo. – Vi lette i lang tid, og var innom flere eiendomsforvaltere, før vi fant oss til rette her, sier daglig leder Geir Allan Hove.

Fleksible Thon Eiendom

Det er snart ti år siden han var med på å starte Epinova, et av datterselskapene som lager virksomhetskritiske nettportaler for selskaper som Norwegian, Bama, NAF og Hi-Fi Klubben.

– Det fine med disse lokalene var at de lå helt brakk. Vi kunne starte fra «scratch». De hadde stått tomme i et par år, og sist de var oppusset var på 70- eller 80-tallet.

Mars 2014 ble kontrakten signert, og høsten samme år stod lokalene klare.

– Thon Eiendom som utleiere har vært veldig fleksible. Det som er det fine med å leie av et selskap som eier og forvalter så mange eiendommer, er at det åpner seg mange muligheter.

Her er Nova Consulting Groups tips til deg som trenger større plass!

  1. Kartlegg alle behov før dere begynner å lete etter lokaler.
  2. Har dere nok møterom og prosjektrom? Finn lokaler der det er potensiale til å ekspandere.
  3. Still spørsmål til utleier, det er mye man kan fikse sammen!
  4. Tenk oppover eller nedover. Lag gode avtaler med utleier. Å sette inn en trapp kan spare dere for masse tid og penger.
«Vi driver konsulentvirksomhet og er stasjonert på kontoret, men også ute hos kundene. Vi vet derfor ikke hvor mye plass vi faktisk trenger til enhver tid. For oss var det viktig med et dynamisk lokale. Og når behovet melder seg har vi opsjon på femte etasje.» Geir Allan Hove, daglig leder i Nova Consulting Group

Vekter det sosiale

Nova Consulting Group satte interiørarkitekt Arild Eriksen på innredningsjobben. Det resulterte i en borg. Alle de seks småselskapene i Nova Consulting Group ble plassert i hvert sitt område, og om nisjeselskapene trenger å jobbe sammen – har de prosjektrom som kan benyttes til samhandling.

Daglig leder Geir Allan Hove har også lagt vekt på det sosiale på arbeidsplassen. For å styrke bedriftskulturen har de langbord i spiserommet, slik at alle kan sitte sammen i lunsjpausen.

Går du langs borgen dukker det opp både integrerte kaffestasjoner og ekstrapulter.

– Borgvegg-konseptet er basert på den dynamikken vi trenger. Heldigvis var Thon Eiendom så fleksible at vi fikk gode rammer å jobbe med. Det er ingen tilfeldigheter i våre nye lokaler.

1 / 5
2 / 5
3 / 5
4 / 5
5 / 5

Trenger du større lokaler?