Mann på bilde i et kontor
TECH-GRÜNDER: For to måneder siden flyttet Andreas Thorsheim og Otovo inn i Torggata 5. Foto: Kristoffer Myhre

Tech-gata Torggata

Tech-sektoren er i kraftig vekst, og det er en tydelig trend at flere startups etablerer seg i Torggata. At området er sentralt, pulserende og har «rock and roll»-faktor er blant grunnene til at teknologiselskaper velger kontorlokaler her, tror Otovo-gründer Andreas Thorsheim.

Torggata i Oslo

Sentralt, pulserende og «rock and roll»-faktor.

De siste årene har flere tech-startups flyttet inn i lokaler i Torggata. Blant dem er solcelle-selskapet Otovo, investeringsselskapet Venture Factory og teknologiselskapet fluxLoop.

– Jeg tror det er en trend at tech-selskaper velger lokaler i Torggata. En av investorene våre, Ola Snøve, har investert i tre selskaper i Torggata. Det er nok fordi det er et område som er attraktivt og sentrumsnært, som har en litt høyere «rock and roll»-faktor enn for eksempel Barcode eller Skøyen, og som fortsatt er nokså rimelig, mener Thorsheim.

Tre fordeler ved å holde til i Torggata:

  1. Det er kjapt å komme seg til og fra jobb
  2. Det er enkelt å få seg en øl etter jobb
  3. Det er lett å gjøre ærend

PRODUKTLAB: Selger Frida Samnøy og salgssjef Christel Mathiesen i Otovo holder møte på laben. // Foto: Kristoffer Myhre

«Området byr på forskjellig aktiviteter, både sosialt og forretningsmessig, som gjør det ekstra attraktivt for oss.» Co-founder og CEO Ulrik Prøitz i fluxLoop

Kan bli næringsklynge på sikt

Otovo selger solceller på nett, og har som mål at det skal bli like enkelt å selge solceller som et par sko. Selskapet har holdt til i lokalene i Torggata 5 i to måneder, og trives allerede godt.

– Vi valgte lokalet i Torggata fordi våre ansatte er unge folk som vil være i nærheten av T-banelinjene. Det var viktig for oss å finne et lokale som lå sentralt til. I tillegg trengte vi et fleksibelt kontor, som både tåler at vi vokser, og som kan nedskaleres hvis vi feiler.

Når så mange like selskaper er lokalisert i nærheten av hverandre, kan det dessuten oppstå spennende synergier, men det vil nok ta litt tid, mener gründeren.

Det er tydelig at Otovo er et tech-selskap når du trer inn i lokalene deres.

– Vi har bygd lab, og innredet lokalet slik at det er hyggelig å være her. Det skal være ok å være her til alle døgnets tider, og kjøleskapet er alltid fylt.

Fordi de ansatte ofte jobber lange dager, har Otovo også lagt vekt på at det er et pulserende byliv utenfor døra når de går fra jobb om kvelden.

«Jeg har registrert at det er flere unge tech-selskaper som har etablert seg i Torggata og i området rundt Youngstorget – det har blitt en slags startup-hub. Det kan se ut som om startup-miljøet sprer seg også utenfor Kvadraturen og Tordenskiolds gate. Det er bra å være i et område hvor det etableres bedrifter som har interessant og matchende kompetanse.» Administrerende direktør Even Aas-Eng i Venture Factory, Torggata 7

HJEMMEKOSELIG: Det skal være hyggelig å være på Otovos kontor til alle døgnets tider. // SYKE BARN?: Ikke noe problem. Otovo har innredet kontorlokalet for både store og små. Buldreveggen er spesielt populær blant de minste. // Alle foto: Kristoffer Myhre

«Vi opplever stor etterspørsel fra nyetablerte selskaper med unge mennesker som ønsker seg til Torggata. Det har vokst seg fram et kluster av spennende selskaper som vi ønsker å følge fremover. Det er fokus på nærhet til offentlig transport, et pulserende byliv rett utenfor kontorene, og så er det et «alle kjenner alle» område. Kanskje selskapene kan dra synergier av hverandre?» John Braastad, Eiendomssjef, Thon Eiendom

Ser du etter lokaler med muligheter?