Jostein Ludvigsen i KARL JOHANS GATE 2
STARTE EGEN BEDRIFT? Les gründer Jostein Ludvigsens historie

En gründers kontorreise

Jostein Ludvigsen (40) visste tidlig at han kom til å starte egen bedrift. 13 år og fem kontor senere, er han endelig på plass i fleksible kontorlokaler.

– Det er ofte slik at det krever noen år før du finner deg til rette som bedrift.

Jostein Ludvigsen er co-founder av firmaet Autogear som hjelper bedrifter og folk som bruker bil i jobben med blant annet elektronisk kjørebok. Jostein ønsker oss velkommen og tar oss med til et møterom, foran en stor vegg tapetsert slik at det ser ut som om du er på en T-bane i New York.

Alltid hatt lyst til å starte for seg selv

– Jeg har alltid hatt kremmerånd og visste at jeg ville jobbe med handel. Allerede i starten av min gründertilværelse drev jeg med import.

I Akersgata hadde han sitt første kontor. Der fikk han låne et kontor gratis mot at han handlet lunsj hver dag. Deretter ble det kontorer i Mølleparken.

– Det handler om å være kreativ! Skaff deg et rom, rigg opp en pult, og hold fast ved at en dag vil du klare å få egne kontorlokaler!

Fem kontorlokasjoner senere er han, og firmaet Autogear, på plass i Karl Johans gate 2 – med hele 15 ansatte.

«Det å få hjelp av noen som har så lang erfaring med eiendom og utleie oppleves ekstremt positivt.»

Bilde av "Stilleboksen"

"STILLEBOKSEN": I åpent landskap er det viktig med tilgjengelig stillerom for telefonsamtaler.

Få hjelp til å finne riktig lokale

De fant frem til Thon Eiendom via «FINN.no». Deres første Thon-lokaler var i Torggata 23, men fordi de vokste seg ut på bare ett år, flyttet Autogear til større kontorlokaler i Karl Johans gate 2 – med god hjelp av utleier.

– Villigheten til å fikse og ordne betyr mye for oss. Thons eiendomssjef Jøran Nenseth hjalp oss ikke bare med å finne nye lokaler, men også med vareprøver på gulv og tepper.

SE LEDIGE KONTORLOKALER

I sentrum for kundene

– Vårt første møte med Thon Eiendom var egentlig ganske overraskende, vi trodde det ville koste mer. Mange spør også: «Oi, dette må være veldig dyrt!». Men det har det ikke vært. Hver gang vi har prøvd å finne priser på for eksempel vegger eller glass, ender det med at Thon Eiendom har rimeligere alternativer.

Autogear valgte lokalene i Karl Johans gate 2 også fordi de var sentrumsnære.

– Beliggenheten er svært viktig for oss fordi vi ønsker å være lett tilgjengelige for våre kunder. I tillegg fikk vi spesialtilpasset lokalene med lydtett vegg og to vareheiser. 

– Thon Eiendom hjalp oss dessuten med skikkelig sikkerhet. Vi ville også ha det så åpent som mulig slik at man kan sette inn vegger ettersom man trenger møterom eller flere kontorer.

 Mann med briller

«Vi følte at vi hadde møtt noen som ville at vi skulle vokse, noen som ville støtte oss, ikke bare ha husleie.» Jostein Ludvigsen, grunnlegger av Autogear

Lokale til en billig penge?

  1. Gjør mest mulig selv. Samle venner og familie til å male og fikse.
  2. Prøv deg først på et startup-kollektiv. Det er en lavere inngangsbillett til egen pult/kontor.
  3. Ikke knytt deg opp til en lang kontrakt i startfasen.
  4. Vær kreativ og finn nye løsninger, tilby deg som lunsj-innkjøper. Det er mange firmaer som har ledig plass, tilby dine tjenester og kanskje du kan sitte der en stund.
  5. Få det koselig, ha det fint, på den måten beholder du bra folk.
  6. Tenk langsiktig. Når du lager avtaler, lag gode dealer ved å forhandle med leverandører av fiber, internett osv.
  7. Kjøp (brukte) møbler med kvalitet som dere kan ta med videre. Da slipper du å bruke tid på å selge møbler på finn.no.
  8. Det er viktig med rent lokale. Er det ingen som gidder å vaske? Har dere råd så bruk penger på vaskehjelp.

Er du gründer og trenger kontor?